Azerbaycanda okumak için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Azerbaycanda okumak için ne gerekli?
  2. Azerbaycanda Üniversiteye nasıl gidilir?
  3. Azerbaycan Üniversiteleri iyi mi?
  4. Azerbaycanda tıp okunur mu?
  5. Azerbaycanda denklik var mi?
  6. Azerbaycanda üniversite sınavı var mı?
  7. Azerbaycanda Üniversite sınavı ne zaman 2021?
  8. Azerbaycan Tıp Üniversitesi kaç para?
  9. Azerbaycanda okul kac yil?
  10. Azerbaycan'da üniversite sınavı var mı?
  11. Azerbaycan'da üniversite sınavı ne zaman?

Azerbaycanda okumak için ne gerekli?

Kayıt İçin İstenen Belgeler:
  • Lise Diploması
  • Transkript 1–2–3–4 Lise not ortalamalarını gösteren tek sayfalık olmalı
  • ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (sınava girmemiş ise gerekli değil)
  • Sağlık Raporu ve AİDS Testi.
  • Pasaport Aslı ve Örneği.

Azerbaycanda Üniversiteye nasıl gidilir?

Azerbaycan üniversitelerinde herhangi bir giriş koşulu bulunmamaktadır. Öğrenciler lise diplomaları ile başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. Türkiye'de sınavı kazanan öğrenciler ÖSYM belgesini ibraz etmek zorundadırlar.

Azerbaycan Üniversiteleri iyi mi?

Dünya ratingine göre Azerbaycan yüksek öğretim kurumları sıralamasında ilk üçte Hazar Üniversitesi (651. sırada), Kafkas Üniversitesi (700. sırada), Bakü Devlet Üniversitesi (701. sırada) bulunuyor.

Azerbaycanda tıp okunur mu?

Azerbaycan'da tıp eğitimi alıp ülkemizde mesleğinizi icra edebilirsiniz. YÖK tanınırlığı bulunması nedeni ile kolayca Azerbaycan'da eğitiminizi tamamladıktan sonra ülkenizde mesleğini icra etmeniz mümkün hale gelmektedir. Bunun için Tıp YÖK Denklik Sınavına girme şartı bulunur.

Azerbaycanda denklik var mi?

Azerbaycan'daki üniversitelerin müfredatları Türkiye'dekine benzer olduğundan hem çoğu üniversite resmi olarak tanınmakta hem de dersler uygun olduğundan ekstra eğitim almaya gerek kalmadan denklik alınabilmektedir.

Azerbaycanda üniversite sınavı var mı?

Lisans Eğitimi Azerbaycan Üniversitelerinde giriş koşulu olarak özel bir koşul bulunmamaktadır. Türk öğrenciler lise diploması ile YKS sınavına girmeden başvuru yapabilmektedir. Kontenjan kısıtlaması olan bazı bölümlerde ise YKS puanına sahip olmak avantajlı olmayı sağlar.

Azerbaycanda Üniversite sınavı ne zaman 2021?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS sınavı üç oturum şeklinde düzenlenecek. 2021-YKS 1. Oturum (TYT) 26 Haziran'da, YKS 2. Oturum (AYT) ve YKS 3. Oturum (YDT)27 Haziran'da yapılacak.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi kaç para?

Bk. 184 Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitim ücretli olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğretim ücreti yıllık 4000 ABD Dolarıdır. Öğretim dili, Azerice, Rusça, İngilizcedir. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir.

Azerbaycanda okul kac yil?

Azerbaycan Cumhuriyeti, Azerbaycan Cumhuriyeti okullarında temel eğitim dili Azerice'dir ve Azerice, ülkenin resmî dilidir. Bununla birlikte, 9 yıllık genel eğitimin tamamını, 3 yıllık yüksek öğrenimi ve Rusça lisans derecesini sunan birçok okul vardır.

Azerbaycan'da üniversite sınavı var mı?

Azerbaycan Üniversitelerinde giriş koşulu olarak özel bir koşul bulunmamaktadır. Türk öğrenciler lise diploması ile YKS sınavına girmeden başvuru yapabilmektedir. Kontenjan kısıtlaması olan bazı bölümlerde ise YKS puanına sahip olmak avantajlı olmayı sağlar.

Azerbaycan'da üniversite sınavı ne zaman?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS sınavı üç oturum şeklinde düzenlenecek. 2021-YKS 1. Oturum (TYT) 26 Haziran'da, YKS 2. Oturum (AYT) ve YKS 3. Oturum (YDT)27 Haziran'da yapılacak.