Doğalgaz saatten nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Doğalgaz saatten nasıl hesaplanır?
  2. Doğalgaz kWh nedir?
  3. Doğal gaz sayacı nasıl okunur?
  4. Doğalgaz saatinin hangi rakamlar okunur?
  5. 1 Sm3 doğalgaz kaç kw?

Doğalgaz saatten nasıl hesaplanır?

Buna göre;
  1. Belirli bir zaman aralığında harcanan gaz miktarı = Son Endeks - İlk Endeks.
  2. Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) = Son Endeks - İlk Endeks.
  3. Düzeltilmiş Tüketim (m3) = Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) x Düzeltme Katsayısı (K)
Daha fazla öğe...

Doğalgaz kWh nedir?

Sayaçtan ölçülen m3 birimindeki tüketim miktarını karşılık gelen kwh enerji miktarıdır. 1 kWh enerji eşdeğeri doğalgazın ortalama satış fiyatıdır. Fatura dönemindeki farklı tarifelerin, gün ağırlıklı ortalamasını ifade eder. Ortalama perakende satış fiyatı ile tüketilen enerji değerinin çarpımıdır.

Doğal gaz sayacı nasıl okunur?

Endeks okunurken kırmızı çerçeveli kısım hesaba katılmaz. Abone ya da tesisat numarası tüm doğal gaz faturalarında belirtilir. Sayaç (seri) numarası doğal gaz sayacınız üzerine işlenmiştir. Sayacın üzerini incelerseniz 8 rakamdan oluşan bu numarayı görürsünüz.

Doğalgaz saatinin hangi rakamlar okunur?

Abone ya da tesisat numarası tüm doğal gaz faturalarında belirtilir. Sayaç (seri) numarası doğal gaz sayacınız üzerine işlenmiştir. Sayacın üzerini incelerseniz 8 rakamdan oluşan bu numarayı görürsünüz. Bu numara aynı zamanda faturada belirtilir.

1 Sm3 doğalgaz kaç kw?

Sm3 (Standart metreküp): 15°C'de ve 1,01325 bar mutlak basınçta, 1 metreküplük bir hacim dolduran, su buharı içermeyen ve Üst Isıl Değeri 9155 Kcal olan doğal gaz miktarını ifade eder. 1 Sm3 doğal gazın enerji değeri 10,64 kWh'tır.