Üzüm posası neye yarar?

İçindekiler:

  1. Üzüm posası neye yarar?
  2. Üzüm posası kaç protein?
  3. Arpa posası kaç protein?
  4. Posa ve küspe nedir?
  5. Keçiboynuzu küspesi ne ise yarar?
  6. Posa Nedir yem?
  7. Arpa posası kaç TL?
  8. Pancar küspesi besi hayvana nasıl verilir?
  9. Kaba yem nedir ne demek?
  10. Posa ne işe yarar?
  11. Arpa posası ne işe yarar?
  12. Pancar küspesi tonu ne kadar?
  13. Kuru küspe nasıl verilir?
  14. Hangi saman iyidir?
  15. Kaba yem ve kesif yem nedir?

Üzüm posası neye yarar?

Şarap, sirke ve pekmez yapımı sırasında atık olarak ortaya çıkan üzüm posasının kolesterolü düşürdüğü, kalp ve damar hastalıklarını önlemede etkili olduğu, hücrelerin yaşlanmasını geciktirerek tümör oluşumunu engellediği açıklandı.

Üzüm posası kaç protein?

Üzüm posası, yaklaşık 1350 kcal/kg ME, % 8-14 ham protein (HP), % 4-10 ham yağ (HY), % 30-45 azotsuz öz madde içermesinin yanında yüksek düzeyde fenolik bileşik içermektedir (8,11,13,14, 16, 23).

Arpa posası kaç protein?

- 3,5 Kg Malt Posası 21 Proteinli ve 2.850 M.E değerindeki süt yemine eşdeğerdir. Bu nedenle hayvan beslenmesinde kaba yem ihtiyacını karşıladığı gibi kesif yem kullanımında da tasarruf etmenizi sağlar.

Posa ve küspe nedir?

PANCAR POSASI (KÜSPE) Kuru ve yaş olarak hayvanların tüketimine sunulan şeker sanayi yan ürünü olan pancar posası enerjisi yüksek süt ve besi sığırlarında yaygın olarak kullan hayvanların severek tükettiği sindirim derecesi yüksek ucuz bir yem kaynağıdır. Hayvan yetiştiricileri arasında 'küspe' olarak bilinir.

Keçiboynuzu küspesi ne ise yarar?

İçindeki besin değerleri; Potasyum,Magnezyum,Fosfor,Sodyum,Kalsiyum,Demir, Çinko,Mangan gibi maddeler bulunmaktadır.Buda döl ve sperm sayısını verimini artırmaktadır.Hayvanlara enerji ve zindelik veren zengin bir mineral deposudur. ... Küçükbaş hayvanlara ise günde 0,5 kğ iki öğünde verilmesi tavsiye edilir.

Posa Nedir yem?

Posalar halk dilinde 'küspe' olarak söylenir fakat küspe tabiri yağlı tohumların yağı alındıktan sonra geriye kalan yüksek proteinli ve yağlı (profat) kısımdır. Posalar, insan gıdası kullanılan hammaddelerin işlemlerden geçirildikten sonra geriye kalan yan ürünlerdir. Selüloz içeriği yüksektir.

Arpa posası kaç TL?

"Küçükbaş & Büyükbaş Yem Çeşitleri"
İlan BaşlığıKullanımFiyat
ARPA POSASİBesi Yemi780 TL
UZUM POSASİBesi Yemi700 TL
İNCİR POSASI DÖKMEYem Katkı Maddesi500 TL
ARPA POSASİBesi Yemi780 TL
17 satır daha

Pancar küspesi besi hayvana nasıl verilir?

Kuru şeker pancarı küspesi ağırlığının bes, alti katı su çekme özelliğine sahiptir. Hayvanlara verilmeden önce küspe beş, altı kat su ile ıslatılarak verilmelidir.

Kaba yem nedir ne demek?

İşletmedeki hayvanların kaba ve kesif yem ihtiyaçlarını karşılamak için tarım arazilerinde yetiştirilen bitkilere yem bitkileri adı verilir. ... Buna karşılık yonca otu, mısır silajı, fiğ otu, çayır otu, arpa samanı gibi, birim hacimde daha az besin maddesi taşıyanlar da kaba yem olarak tanımlanır.

Posa ne işe yarar?

Posa; besinlerin bir bileşeni olarak insan vücudunun sindiremediği veya kan dolaşımına emilimini yapamadığı kompleks karbonhidratlara verilen isim olarak tanımlanmaktadır. Posa, diğer karbonhidratlar gibi enerjiye dönüşemez ve kullanılmadan vücuttan atılır.

Arpa posası ne işe yarar?

Arpa-Maltı Posası büyükbaş& küçükbaş süt ve besi hayvanlarının beslenmesinde içerdiği yüksek protein, metabolik enerji, yağ ve B grubu vitaminler nedeniyle çok değerli bir kaba yemdir. Normal arpanın içerdiği protein, enerji ve yağ değerlerinin yaklaşık 3 katını içerir.

Pancar küspesi tonu ne kadar?

"Küçükbaş & Büyükbaş Yem Çeşitleri"
İlan BaşlığıKullanımFiyat
Pancar KüspesiYem Katkı Maddesi380 TL
PANCAR KUYRUĞUYem Katkı Maddesi350 TL
Siz de ilanınızın yukarıda yer almasını istiyorsanız tıklayın.
pancar küspesiBesi Yemi300 TL
11 satır daha

Kuru küspe nasıl verilir?

Kuru pancar küspesi besi sığırlarına hem kuru hem de islatılarak verilebilir. Islatılarak ve- rilecekse kuru küspe 5-6 misli su ile bir gün ön- ceden ıslatılır. Kuru küspe hayvanın ağırlığına göre günde 1-3 kg verilebilir. hayvanlara verilmesi yeterli değildir.

Hangi saman iyidir?

Yulaf samanı, yazlık buğday ve arpa samanından daha değerli daha yumuşak saplı olduğu gibi, organik maddeler ve mineral maddeler bakımından da daha iyi durumdadır. İyi kalitede yulaf samanının, körpe yoncanın sığırlarda meydana getirdiği şişkinliği, birlikte yedirildiğinde engel- lediği bildirilmektedir.

Kaba yem ve kesif yem nedir?

Fabrika yemi, arpa, mısır, ayçiçeği tohumu küspesi gibi, birim hacimde daha fazla besin maddesi bulunduranlar kesif yem olarak adlandırılır. ... Buna karşılık yonca otu, mısır silajı, fiğ otu, çayır otu, arpa samanı gibi, birim hacimde daha az besin maddesi taşıyanlar da kaba yem olarak tanımlanır.