Böğürtlen nelere iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Böğürtlen nelere iyi gelir?
  2. Böğürtlen yaprağı çayı ne işe yarar?
  3. Böğürtlen suyu ne işe yarar?
  4. Böğürtlenin zararları nelerdir?
  5. Böğürtlen yaprağı neye iyi?
  6. Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?
  7. Böğürtlen yaprağı çayı nasıl yapılır?
  8. Böğürtlen çayı Nelere faydası var?

Böğürtlen nelere iyi gelir?

Böğürtlen antioksidan bakımından en yüksek 10 gıdadan biridir. Böğürtlen kansere karşı korur, sindirimi destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını korur, hafızayı güçlendirir.

Böğürtlen yaprağı çayı ne işe yarar?

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca soğuk kış aylarında, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Böğürtlen çayı ağız içerisinde meydana gelen yaraların iyileşmesini sağlar. Ayrıca nefesinizi tazeler ve ağız içerisindeki bakterilerin oluşumunu önler.

Böğürtlen suyu ne işe yarar?

Kanı incelterek kan şekerini dengeleyen böğürtlen, diyabet rahatsızlıkları olan hastalar için önemli bir şifa kaynağı. Yaprakları kaynatılarak suyu ile gargara yapılırsa, diş eti ve bademciklerdeki iltihaplara iyi gelir. Kökleri kaynatılarak suyu içilirse böbrek kumunun ve taşlarının düşmesine yardımcı olur.

Böğürtlenin zararları nelerdir?

Çünkü özellikle böğürtlenin yaprak ve köklerinde bol miktarda bulunan tanen, tümör gelişimine katkıda bulunabilir. Böbrek taşlarına duyarlıysanız böğürtlen tüketimini en aza indirmelisiniz çünkü içeriğindeki oksalatlar bu taşların üretimini artırabilir. Bazı insanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir.

Böğürtlen yaprağı neye iyi?

Düzenli tüketimde yaşlanmanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini yavaşlattığı belirtilen böğürtlen yaprakları düzenli kullanıldığında cilde parlak bir görünüm kazandırmaya yardımcı olarak bilhassa kadınların dikkatini çeker. Boğaz ağrısını hafifletirken boğaz ve ağız içi yaralarına karşı iyileştirici özellik taşır.

Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Yanıkları iyileştirir. Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.

Böğürtlen yaprağı çayı nasıl yapılır?

Böğürtlen yaprağı çayı demlemek için bir tatlı kaşığı kurutulmuş böğürtlen yaprağını bir fincan kaynamış suda 7-10 dakika boyunca demlemek yeterli olacaktır. Böğürtlen meyvesi ile çay hazırlamak içinse kurutulmuş ya da taze böğürtlenler kullanılabilir.

Böğürtlen çayı Nelere faydası var?

- Bağışıklık sisteminin güçlendirir. - Kış aylarında grip, nezle gibi solunum yolu hastalıklarına karşı etkin bir koruma sağlar. - Zengin C vitamini içeriği ile kemik dokularını kuvvetlendirir. - Ağız yaralarını iyileştirir, nefesi tazeler ve ağız içinde bakteri oluşumunu engeller.