A4 kağıdı zarfa nasıl koyulur?

İçindekiler:

  1. A4 kağıdı zarfa nasıl koyulur?
  2. Zarf nasıl hazırlanır?
  3. Mektup yazarken zarfın üstüne ne yazılır?
  4. Eski mektup kağıdı nasıl yapılır?
  5. Mektup nasıl yazılır?
  6. Eskitme kağıdı nasıl yapılır?
  7. Hat sanatı kağıdı nasıl yapılır?

A4 kağıdı zarfa nasıl koyulur?

A4 Kâğıdından Zarf Nasıl Yapılır Adım Adım Sağ üst köşeden tutarak, çizginin üzerine doğru katlayın. Sağ üst kısım üçgen olacaktır. Tekrar sol üst köşeyi de aynı şekilde çizginin üzerine katlayın. Kağıdı yatay duruma koyun.

Zarf nasıl hazırlanır?

Kısaca nasıl zarf yapılacağını tanımlamak gerekirse; öncelikle bir parça kağıdı (A4 boyutu uygun) dörtgen yapacak şekilde ikiye katlayalım. Kenarlarını yapıştırıcı vasıtası ile yapıştıralım. Üst kenarının küçük bir kısmını tekrar kıvıralım. Burası mektubun zarfın içerisine girecek yeridir.

Mektup yazarken zarfın üstüne ne yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Eski mektup kağıdı nasıl yapılır?

Biraz retro, biraz romantik bir görünüm için eski görünümlü kağıtlara mı ihtiyacınız var? Sadece su ve nescafe ile… Kahve ile suyu karıştırıp, kağıtları zedelemedin sünger ile üzerlerine sürüyoruz, kurutuyoruz. Hepsi bu.

Mektup nasıl yazılır?

  1. Mektuplar kurşun kalemle değil tükenmez ya da mürekkepli kalemlerle yazılmalıdır. ...
  2. Mektuplar tükenmez ya da mürekkepli kalemle yazılacağı için sayfanın arkasında izi çıkar. ...
  3. Sağ kısma tarih yazılmalıdır.
  4. Mektubun giriş kısmında hitap sözcüğü yazılır. ...
  5. Mektup ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır.
Daha fazla öğe...•BE

Eskitme kağıdı nasıl yapılır?

Kâğıdı aç ve üstüne spreyle su, kahve ya da çay püskürt. Kâğıdı açtıktan sonra bir sprey şişesine seçtiğin sıvıyı doldur. Sonra bununla kâğıdı istediğin şekil ve renge gelene kadar ıslat. Unutma ki kullandığın sıvı, kâğıda farklı bir görünüm kazandıracak.

Hat sanatı kağıdı nasıl yapılır?

Aharın pekçok çeşidi olup, bunlardan en basitinin yapılış şekli; nişasta suda ezilip kaynatılır. Elde edilen sıvı, bir sünger ile yazı kağıdı üzerine sürülür. Sonra yumurta akı şapla karıştırılarak bu da kağıdın üstüne sürülür. Kurutularak parlak bir kağıt elde edilir.