Bağırsakta kan kaçağı neden olur?

İçindekiler:

  1. Bağırsakta kan kaçağı neden olur?
  2. Bağırsaktaki yara nasıl tedavi edilir?
  3. Ülseratif kolitin neden olduğu hastalıklar?
  4. Bağırsak çürümesi nedir belirtileri?
  5. Anastomoz kaçağı ne demek?

Bağırsakta kan kaçağı neden olur?

Bağırsak kanaması ağızdan ve makattan gelen kan ile ortaya çıkmaktadır. Nedeni ince ve kalın bağırsaktaki rahatsızlıktan dolayı olmaktadır. Oluşan yırtıklardan dolayı bu durum meydana gelir. Meydana gelen belirtiler kanamanın şiddeti ve yerine göre farklılık gösterebilir.

Bağırsaktaki yara nasıl tedavi edilir?

Yaranın bağırsağın hangi bölgesinde olduğuna göre bağırsak yarasının tedavisi değişmektedir. Antiasidler, proton pompa inhibitörleri, kortikosteroidler, aminosalisilatlar, antibiyotikler ve sükralfat adlı ilaç tedavileri bu hastalarda uygulanabilir.

Ülseratif kolitin neden olduğu hastalıklar?

Campylobacter, Shigella, E. Coli, Yersinia, Salmonella kolite neden olan en yaygın bakterilerdir. Crohn hastalığı ve ülseratif kolit gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları da kolite neden olmaktadır. Kalın bağırsakta azalan kan akımı veya alerjik reaksiyonlar da kolite yol açabilir.

Bağırsak çürümesi nedir belirtileri?

En belirgin şikayet karın ağrısıdır. Diğer şikayetler ise bulantı, kusma, ateş, iştahsızlık ve muayene bulgularıyla örtüşmeyen aşırı karın ağrısı olarak sıralanabilir. Bazı hastalarda makattan veya ağızdan kanamalar görülebilir. Şüpheli ve tanının zor olduğu olgularda anjiyo, karın BT ve doppler ultrason yapılabilir.

Anastomoz kaçağı ne demek?

Anastomozun açılması sonucunda sindirim sistemii içerği olan safra ve feçesin karın içine yayılmasına anastomoz kaçağı denir. Anastomoz kaçakları genellikle ameliyattan sonra 6-8. günlerde ortaya çıkar. Farkedilmemesi durumunda ölümcül bir durumdur.