Söyleşme ne demek?

İçindekiler:

  1. Söyleşme ne demek?
  2. Kurmaca anlatım ne demek?
  3. Sanat metinleri ne demek?
  4. Sanat metinlerinin amacı nedir?

Söyleşme ne demek?

Söyleşmek işi. İki veya daha fazla kimsenin, bir konu üzerinde, karşılıklı konuşturulmasına söyleşmeye bağlı (diyalog) anlatım denir. Söyleşmeye bağlı anlatımda iki kişinin karşılıklı konuşmasına “diyalog”, kişinin kendi kendine yaptığı konuşmaya ise “monolog” denir.

Kurmaca anlatım ne demek?

Kurmaca metin,yazınsal gelenekteki birtakım metinleri dışında bırakması olasılığıdır. Kurmaca metinde anlatılmak istenen şey kullanmalık metinlerden farklı olarak dolaylı anlatımla yazılır.Yani okuyucuya iletilen mesaj doğrudan verilmez. Sonunda okuyucunun metin hakkında yorum yapması istenir.

Sanat metinleri ne demek?

Metinler yazılış amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılırlar . Bilgi vermek , eğitici öğretici olmak amacı taşımayan , amacı yalnızca sanat olan metinlere sanatsal metinler adı verilmektedir . ... - Hikaye , roman , masal , fabl , efsane , şiir gibi türler sanatsal metinlere örnek olarak verilebilir .

Sanat metinlerinin amacı nedir?

Sanat Metinleriyle Öğretici Metinler Arasındaki Farklar Öğretici metinler okuyucuya bilgi vermek amacıyla yazılırken; sanatsal metinler okuyucuya estetik zevk vermek amacıyla yazılır. Öğretici metinler kurgu değildir, gerçekler dile getirilir. Sanatsal metinler ise kurgulanabilir, anlatılanlar hayal ürünü olabilir.