Doğal kaynaklar yok olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Doğal kaynaklar yok olursa ne olur?
  2. Doğal kaynakların tükenmesini önlemek için neler yapılabilir?
  3. Kaynakları bilinçsizce kullanmanın canlı yaşamına zararları neler olabilir?
  4. Toprağı bilinçsizce kullanırsak ne olur?
  5. Doğal kaynakların kullanımı sonucu ortaya çıkan çevre sorunları nelerdir?
  6. Su kaynaklarımızı bilinçsizce tüketilirse ne olur?
  7. Çevre sorunları nelerdir?

Doğal kaynaklar yok olursa ne olur?

Nüfus artışına paralel olarak giderek artan bir biçimde kullanılan bu kaynaklar korunmadığı takdirde zamanla tükenme noktasına gelir. Bu durum, doğa için bir felaket oluşturur. Yaşamın doğal kaynağı olan toprağa bırakılan zararlı katı ve sıvı atıklar, zamanla toprağın özelliğini kaybetmesine neden olur.

Doğal kaynakların tükenmesini önlemek için neler yapılabilir?

Doğal kaynakların tükenmesini önlemek için öncelikle elimizdeki kaynakları dikkatlice kullanmalı ve tasarruf etmeliyiz. Işıkları gerektiği zaman açmalıyız. Aynı şekilde ocağı da gerektiği zaman açıp kapamalıyız. Eğer musluğumuzda bir sorun varsa giderilmeli, damlalar akıyorsa dahi boşa akmasını önlemeliyiz.

Kaynakları bilinçsizce kullanmanın canlı yaşamına zararları neler olabilir?

İnsanların bilinçsiz kullanımları sonunda hava kirlenmekte ve zehirlenmekte, zehirlenen hava da canlılara ve doğal kaynaklara zarar vermektedir. Kirlenen hava yağmur suları yoluyla yeraltı sularına ve toprağa ulaşır. kirli hava böylece topraktaki canlılar içinde tehlike olmaktadır.

Toprağı bilinçsizce kullanırsak ne olur?

Toprak kirliliği ile birlikte sadece topraktaki mikroorganizmalar ve bitkiler etkilenmez aynı zamanda besin kaynaklarımız kirlenir, ürün verimliliği düşer ve toprağın tarımsal kalitesi azalır. Kadmiyum, bakır, toksik gazlar ve kimyasal gübreler topraklarımızı kirleten ana maddelerdendir.

Doğal kaynakların kullanımı sonucu ortaya çıkan çevre sorunları nelerdir?

Hidroelektrik Santralleri ve Çevre Tarım alanlarında tuzlanma ve çoraklaşmaya neden olur. Hastalık yayan parazitlerin çoğalmasına yol açar. Ekolojik dengenin bozulmasına neden olur. Tarım alanları, yerleşim alanları ve tarihi yerlerin sular altında kalmasına neden olur.

Su kaynaklarımızı bilinçsizce tüketilirse ne olur?

Doğrulanmış Cevap. Su insanlar hayvanlar ve bitkiler için hayati öneme sahip bir doğal kaynaktır. ... Suların bilinçsiz tüketimi ile doğal denge bozularak suların tamamen yok olması kaçınılmazdır. Bu yok oluş hayatın durması canlıların yok olması anlamına gelmektedir.

Çevre sorunları nelerdir?

Çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma, ozon tabakasının tahribatı, asit yağmurları, hava, su ve toprak kirliliği, tehlikeli atıklar, doğal kaynakların tükenmesi, deniz ve okyanus kirliliği, okyanusların asitlenmesi küresel çevre sorunları arasında öne çıkmaktadır.