Kapari turşusu nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kapari turşusu nerede kullanılır?
  2. Kapari ağacı nasıl yetiştirilir?
  3. Kapari Türkiye'de nerede yetişir?
  4. Gebre otu yenir mi?

Kapari turşusu nerede kullanılır?

Sebze ve et yemeklerinde tuz yerine yemeğin içine serpilerek tüketilebilir. Kapari en yaygın olarak turşu şeklinde tüketilir. Kapari turşusu domates sosuna eklenerek et soslarında ve pizzaların içinde baharatlarla birlikte kullanılabilir.

Kapari ağacı nasıl yetiştirilir?

Toprak seviyesinden 15-20 cm yükseklikte hazırlanmış fideliğe: eşit oranda yanmış koyun gübresi, orman toprağı ve kumun karıştırılması ile elde edilen harç yayılır. Doğadan toplanan tohumlar fideliğe erken ilkbaharda (Ege Bölgesinde Şubat-Mart ayında) ekilir. Ekim öncesi fidelik fümige edilmiş olmalıdır.

Kapari Türkiye'de nerede yetişir?

Türkiye'de kozmetik ve boya sanayinde de en önemli bitkilerden birisi olan kapari bitkisi, Mersin'in sahil kenarlarında doğal ortamda yetişiyor.

Gebre otu yenir mi?

Gebre otu olarak bilinen tomurcuğu yenen bitki çağla formuna benzeyen ufak tomurcuk ve meyvelere sahiptir ve bunlar tüketilir. Kapari yani gebre otunun en çok konservesi yapılırken, turşusu da oldukça çok tüketilmektedir. Ayrıca çayı ve tablet halinde olan formları da faydalarından dolayı tercih edilebilmektedir.