Rahim perde ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Rahim perde ameliyatı nasıl olur?
  2. Rahimde perde olması gebeliğe engel mi?
  3. Perde ameliyatından sonra hamile kalınır mı?
  4. Vajinada Septa nedir?
  5. Rahim kalp şeklinde olması düşüğe neden olurmu?

Rahim perde ameliyatı nasıl olur?

Rahimde perde yada septum tedavisi Metroplasti işlemi olarak adlandırılır. Rahim ağzından rahim boşluğuna giren histeroskop adı verilen ışıklı kamera ucundaki kesici cihazlarla rahim boşluğunu bölen perdenin kesilmesi işlemidir. Histeroskopik yapılan metroplasti ameliyatı günübirlik yapılan bir işlemdir.

Rahimde perde olması gebeliğe engel mi?

Tek başına rahimde perde varlığı gebe kalmaya engel yaratmaz. Ancak, perde varlığı şiddeti ölçüsünde rahim iç boşluğunu daraltacağı için oluşan gebelikte düşük riskini ve erken doğum riskini arttırır.

Perde ameliyatından sonra hamile kalınır mı?

Ümmühan hanım Histereskopik septum rezeksiyonundan (rahimde perde acılması ameliyatı ) sonra kesilen yerlerden sızıntı şeklinde kanamalar olabilir bunlarda adet sonrası vajinal koyu renkli akıntı şeklinde görülür . Bir sonraki adet kanamanızdan sonra bu şikayetleriniz olmayacaktır . Belki gebe olacaksınız .

Vajinada Septa nedir?

Septum rahmin bir duvar veya perde ile yukarıdan aşağıya doğru ikiye bölünmüş olmasına verilen isimdir. Derinliğine göre yani rahmin alt bölmesine ne kadar indiğine göre şiddeti değişir. Daha az sıklıkla olmak üzere bikornus uterus, didelfis uterus ve diğer füzyon defektleri de görülebilir.

Rahim kalp şeklinde olması düşüğe neden olurmu?

Bazı durumlarda ise rahim kalp şeklinde olabilir ve tıpta Bicornuate uterus olarak adlandırılır. Görünümü yüzünden iki boynuzlu rahim olarak da adlandırılabilir. Bu şekil bozukluğu düşük yapma riskini arttırır.