Kimler konkordato talep edebilir?

İçindekiler:

  1. Kimler konkordato talep edebilir?
  2. Şahıs şirketleri konkordato ilan edebilir mi?
  3. Kooperatif konkordato ilan edebilir mi?
  4. Konkordatoya Nasıl Başvurulur?
  5. Geçici konkordato komiseri ne iş yapar?
  6. Herkes iflasa tabi midir?
  7. ADI Konkordatoyu kim teklif edebilir?

Kimler konkordato talep edebilir?

Kimler konkordato talebinde bulunabilir? İflasa tabi olsun veya olmasın tüm borçlular konkordato talebinde bulunabilir. Ayrıca her alacaklı da konkordato talebinde bulunabilir.

Şahıs şirketleri konkordato ilan edebilir mi?

Yani yapılan bu yeni düzenleme ile tacir olmayan gerçek kişiler ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesi'ne müracaat ederek konkordato talep edebilmektedirler. Aslında hiçbir şarta ve ön koşula bağlı olmaksızın dileyen herkes konkordato ilan edebilmektedir.

Kooperatif konkordato ilan edebilir mi?

e-) İflasa tabi olsun olmasın tüm borçlular ile iflas talebinde bulunabilen alacaklılar konkordato talebinde bulunabilirken, iflasın ertelenmesini sadece sermaye şirketleri ve kooperatifler talep edebilirler.

Konkordatoya Nasıl Başvurulur?

Konkordato başvurusu nereye, nasıl yapılır? Mali durumu bozularak ödeme gücünü kaybetmiş ve konkordato hükümlerinden faydalanmak isteyen borçlu, İcra Tetkik Mercii Hakimliği'ne başvurur. Borçlu dilekçesinde konkordato sürecinde borçlarını ödeyebileceği durumu gösteren projesini ve ayrıntılı bilançosunu verir.

Geçici konkordato komiseri ne iş yapar?

Konkordato komiseri, konkordato anlaşmalarının yapılabilmesinden, mahkemelerdeki işlemlerin yürütülmesinden ve konkordato sürecinde borçlunun fiillerinden sorumlu kişidir.

Herkes iflasa tabi midir?

Hukukumuzda kural olarak yalnızca tacirler iflasa tabi olmakla beraber, tacirler dışında; tacir sayılanlar ve tacirler hakkındaki hükümlere tabi olanlar ile özel kanunlarına göre tacir olmadıkları halde iflasa tabi oldukları bildirilen şahıslar da iflasa tabidirler (İİK m.43).

ADI Konkordatoyu kim teklif edebilir?

13.2.1.1. Konkordato Talebi Yine konkordato talebi gerçek kişi borçlu tarafından talep edilebileceği gibi tüzel kişi borçlu da talep edebilir. İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir (İİK m.285/2).