İçindekiler:
- Aktif mesane tedavisi var mı?
- Tembel mesane nedir?
- Aktif mesane tedavi edilmezse ne olur?
- Mesane zayıflığı nedir?
- Mesanede kalan idrar miktarı ne kadar olmalı?
Aktif mesane tedavisi var mı?
Aşırı
aktif mesane sendromunun
tedavisinde ilk uygulanan yöntem hastanın hayat tarzında yapılan değişikliklerdir. Sıvı alımının dengelenmesi, alkol ve kafein tüketiminin azaltılması, kilo kontrolü, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler vb. değişiklikler yapılabilir.
Tembel mesane nedir?
*
Tembel Mesane Sendromu Seyrek işeyen çocukları tanımlamakta kullanılan bir terimdir. Bu çocuklar 24 saatte 3 veye daha az sayıda işerler. Sabah uyandıklarında tuvalete gitmezler, herhangi bir sıkışma hissi hissetmezler. İdrar kaçırmaları taşma tarzında olmaktadır.
Aktif mesane tedavi edilmezse ne olur?
Öyle ki
tedavisi mümkün olan bu hastalık yüzünden hastalar böbreklerini kaybedip diyalize bağımlı hale dahi gelebilme riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar" diye konuştu. Nörolojik hastalıkların aşırı
aktif mesaneye bağlı böbrek kaybı riski altında olduğunu belirten Doç. Dr.
Mesane zayıflığı nedir?
Mesane zayıflığı ya da idrar tutamama, istemeden idrarı kaçırma durumudur. Farklı nedenleri ve birkaç tipi vardır. Menopoz ve obeziteyle de ortaya çıkabilir. Gülme, öksürme, hapşırma ve hatta egzersiz yaparak baskı altına alındığında sızıntıya izin veren zayıf pelvis taban kaslarına sahip olmanızdan da kaynaklanabilir.
Mesanede kalan idrar miktarı ne kadar olmalı?
İdrar yaptıktan sonra, sağlıklı bir
mesane tamamen boşalır (50 ml'den az hacim normaldir).