Yavru kediye ilk aşı ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Yavru kediye ilk aşı ne zaman yapılır?
  2. Kedilere hangi aşılar yapılmalı?
  3. Yavru kedi ne zaman veterinere gider?
  4. Kedi iç dış parazit kaç ayda bir?
  5. Kedilere kuduz aşısı ne zaman yapılır?
  6. Kısırlaştırma ne kadar 2021?
  7. Iç dış parazit aşısı ne ise yarar?
  8. Kedi ne zaman veterinere götürülür?

Yavru kediye ilk aşı ne zaman yapılır?

Yavrular, yaklaşık 16 haftalık olana kadar düzenli aşı olurlar. 6 ila 8 haftalık olduklarında aşı olmaya başlarlar. 6 haftalıkken Karma Aşı-1 uygulanacak ilk aşıdır. Bebek kediniz 9 haftalık olduğunda Karma Aşı-2 uygulanmalıdır.

Kedilere hangi aşılar yapılmalı?

Kedi aşı takviminde temel ve mutlaka yapılması gereken 3 aşı bulunmaktadır. Karma, kuduz ve lösemi aşısı bu 3 temel aşılardır. Kedi aşılarına baktığımız zaman bunun yanında mantar aşısı da mevcuttur. Kedi aşı takviminde mutlaka olmazsa olmaz parazit uygulamalarıdır.

Yavru kedi ne zaman veterinere gider?

Sorunsuz geçen bir haftadan sonra, eğer kediniz 6. haftasını doldurduysa, ilk aşılarını yaptırmak için yeniden veteriner ziyareti yapabilirsiniz. Yavru kedilerin olması gereken ilk aşılar; karma, kuduz ve lösemidir. Karma ve lösemi aşıları çoğunlukla iki doz halinde yapılır.

Kedi iç dış parazit kaç ayda bir?

1 yaşını doldurmuş kediler her 3 ayda bir kez iç parazit aşısı ve dış parazit aşısı vurdurmak zorundadır.Kedilerde parazit aşı uygulaması 3 ayda 1 kez düzenli olarak yapılmalıdır. Kedi iç parazit belirtileri ; İshal. Kanlı dışkı

Kedilere kuduz aşısı ne zaman yapılır?

Kuduz aşısının yapılması için kedilerin üçüncü ayını doldurmuş olması gerekir. Bu nedenle aşı takvimine öncelikle karma ve lösemi aşılarının ilk dozları ile başlanır.

Kısırlaştırma ne kadar 2021?

Sedasyon: 125-2250 TL. Erkek Kedi Kısırlaştırma: 450-635 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 550-1000 TL.

Iç dış parazit aşısı ne ise yarar?

İç parazit uygulaması kedilerin bağırsak, karaciğer, kalbinde yaşayan parazitlerin hayat döngülerini kırarak dışkı yolu ile ölmüş şekilde atılmalarına yardımcı olur. Dış parazit uygulaması ile pire ve kenelere karşı aktif koruma amaçlanmaktadır.

Kedi ne zaman veterinere götürülür?

Yavru kedilerin, en az 6 ayda bir düzenli veteriner Kliniğine götürülerek sağlık kontrollerinden geçirilmeleri önemlidir. Bu sağlık kontrollerini, düzenli aralıklarla yaptırmanız gereken aşı takviminize uygun olarak ayarlayabilirsiniz.