YTK ne is yapar?

İçindekiler:

  1. YTK ne is yapar?
  2. YTK belgesi kaç yıl geçerli?
  3. Imalat haritasını kim imzalar?
  4. YTK eğitimi kaç gün?
  5. YTK sözleşmesi nedir?
  6. YTK sınavı ne zaman 2021?
  7. YTK eğitimi ne zaman 2021?
  8. Daimi nezaretçi belgesi nasıl alınır?
  9. Maden Kanununa göre işletme izni devredilebilir mi?
  10. Maden ocaklarında imalat haritaları ne zaman işlenir?
  11. Daimi nezaretçi kimler olabilir?
  12. YTK sınavı ne zaman?
  13. Mapeg daimi nezaretçi eğitimi ne zaman?
  14. Daimi nezaretçi eğitimi 2021 ne zaman?
  15. Maden ruhsatları devredilebilir mi?
  16. İşletme ruhsatı devredilebilir mi?
  17. Maden ocaklarında imalat haritaları ile gerekçe raporu kime gösterilir?
  18. Maden ocağı ruhsatı nasıl nereden nasıl alınır?
  19. Teknik nezaretçi belgesini kimler alabilir?
  20. Daimi nezaretçi Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

YTK ne is yapar?

YTK; Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından yetkilendirilerek, Maden Kanunu kapsamında MİGEM'e ve- rilmesi gereken rapor, proje ve her türlü teknik belgeyi hazırlamaya yetkili kılın- mış, ilgili yönetmelik kapsamında faali- yetlerini yürütecek tüzel bir kurumdur.

YTK belgesi kaç yıl geçerli?

(14) Yeterlik belgesi iptal edilen YTK, ceza süresi bitiminden sonra yeniden belge almak için müracaat edebilir. MADDE 18 – (1) Yeterlik belgesinin geçerlilik süresi, verildiği tarihten itibaren beş yıldır.

Imalat haritasını kim imzalar?

Üretim yapılan ruhsat sahalarında faaliyet bilgi formu ve imalat haritası, üretim yapıldığı dönemde ruhsat sahası için atanmış olan teknik nezaretçi veya idareye verildiği tarih itibarıyla ruhsat sahası için atanmış durumda olan teknik nezaretçi tarafından imzalanır.

YTK eğitimi kaç gün?

YTK Uzaktan Eğitim Duyurusu 2- Eğitimler uzaktan eğitim şeklinde 5 gün süre ile verilecektir.

YTK sözleşmesi nedir?

YTK : Genel Müdürlükçe yetkilendirilen, Maden Kanunu kapsamında Genel Müdürlüğe verilmesi gereken rapor, proje ve her türlü teknik belgeyi hazırlamaya yetkili, Yetkilendirilmiş Tüzel Kişi. MİGEM : Maden İşleri Genel Müdürlüğü. Oda : TMMOB Maden Mühendisleri Odası. Sözleşmenin süresi 1 (Bir) yıldır.

YTK sınavı ne zaman 2021?

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimin sınavı 29 Mart 2021 günü 12:30-13:00 saatleri arasında https://mapuzem.mapeg.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

YTK eğitimi ne zaman 2021?

YTK eğitimi için başvurular bugün (19.03.2021) mesai bitimine kadar uzatıldı. Ayrıca, 01.03.2021 günü eğitimlerle ilgili yapılan duyuruda 17-22 Mart 2021 tarihlerinde yapılacağı belirtilen olan YTK Uzaktan Eğitimi 23-28 Mart 2021 tarihlerine ertelendi.

Daimi nezaretçi belgesi nasıl alınır?

Daimi Nezaretçi Eğitimleri için kayıtlar https://www.turkiye.gov.tr// adresinde bulunan e-Maden (Elektronik Madencilik İşlemleri Yönetim Bilgi Sistemi) uygulaması üzerinden Eğitim > Eğitim Başvurusu menüsü altından talepleri alınacak olup söz konusu portal üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Maden Kanununa göre işletme izni devredilebilir mi?

Üzerinde ipotek bulunan ön işletme veya işletme ruhsatı (kısacası maden hakkı) da başkasına devredilebilir (Mad.K.m.44). Bu halde, borçlunun şahsî sorumluluğu aynen devam eder; ipotekli ruhsatı devralan, bu ruhsatı ipotekle yüklü olarak devralmış olur.

Maden ocaklarında imalat haritaları ne zaman işlenir?

Yeraltı Maden İmalat Haritalarından Çıkarılan Kesitler Maddesi gereği hazırlanması zorunlu olan teknik belgelerden biri olduğu ve 45 Maddesine göre de her sene Nisan Ayına kadar teslim edilmesi gereken ve üretim yapılan sahadan en az iki yerden çizilmesi zorunlu olan bir grafik gösterimdir.

Daimi nezaretçi kimler olabilir?

en az otuz işçi çalıştıran işletmeler ile ▪ en az on beş işçi çalıştıran yeraltı işletmelerinde, ◊ bir maden mühendisinin daimi nezaretçi olarak istihdamıı zorunludur. ... Çalıştırılan işçi sayısı 300'den fazla ise ayrıca bir iş güvenliği uzmanı maden mühendisi görevlendirilir.

YTK sınavı ne zaman?

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimin sınavı günü 12:30-13:00 saatleri arasında https://mapuzem.mapeg.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. İlgili duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

Mapeg daimi nezaretçi eğitimi ne zaman?

4- Daimi Nezaretçi Eğitimi 04- tarihleri arasında uzaktan eğitim portalı (https://mapuzem.mapeg.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir. Kayıtlar mesai bitimine kadar açık olacaktır.

Daimi nezaretçi eğitimi 2021 ne zaman?

MAPEG internet sitesinde yayımlanan 26.04.2021 tarihli duyuruda belirtildiği üzere, daimi nezaretçi uzaktan eğitimi 04-09 Mayıs 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim portalı (https://mapuzem.mapeg.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecektir.

Maden ruhsatları devredilebilir mi?

Türk hukuku açısından maden hakkının 3213 sayılı Maden Kanunun 5. maddesi uyarınca başkasına devri mümkündür. ... 3213 sayılı Maden Kanunun 5.madde hükmünde “Maden ruhsatları ve buluculuk hakkı, devredilebilir.” denilmekte ancak devir için herhangi bir izin veya kısıtlama öngörülmemektedir.

İşletme ruhsatı devredilebilir mi?

İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin “İşletmecinin değişmesi ve işyerinin nakli” başlıklı 8. maddesinde; “Ruhsatta belirtilen faaliyet konusu ve adresin değişmemesi kaydıyla işyerinin devredilmesi halinde, devralan kişinin başvurusu üzerine dosyadaki bilgi ve belgeler esas alınmak suretiyle yeni ...

Maden ocaklarında imalat haritaları ile gerekçe raporu kime gösterilir?

Maden ocaklarında, imalat haritaları her ayın sonunda işlenir; gerekçe raporu ve imalat defteriyle birlikte teftişe yetkili memurlara gösterilmek üzere hazır bulundurulur.

Maden ocağı ruhsatı nasıl nereden nasıl alınır?

Müracaat nasıl ruhsatlandırılır? Cevap: Ruhsat alınmak istenen alanın bağlı olduğu İl Özel İdarelerine müracaat edilir. İl Özel İdarelerince Genel Müdürlüğümüzün uygun görüşü alınır.

Teknik nezaretçi belgesini kimler alabilir?

en az otuz işçi çalıştıran işletmeler ile ▪ en az on beş işçi çalıştıran yeraltı işletmelerinde, ... ◊ daimi nezaretçiler gerekli şartları sağladıkları takdirde aynı zamanda o işletme için teknik nezaret görevini de üstlenebilirler.

Daimi nezaretçi Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Daimi Nezaretçi Eğitimleri için kayıtlar https://www.turkiye.gov.tr// adresinde bulunan e-Maden (Elektronik Madencilik İşlemleri Yönetim Bilgi Sistemi) uygulaması üzerinden Eğitim > Eğitim Başvurusu menüsü altından talepleri alınacak olup söz konusu portal üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.