Mobil check-in nedir?

İçindekiler:

  1. Mobil check-in nedir?
  2. Cep telefonundan check-in nasıl yapılır?
  3. Online check-in yapmak zorunlu mu?
  4. Check-in yapmak ne demek?
  5. Check in kaç saat önce yapılır?
  6. Online check in avantajı nedir?
  7. Check-in yaptıktan sonra bilet iptal edilir mi?

Mobil check-in nedir?

Mobil check-in, yolcunun biletlenmiş olan uçuşlarını yapmak üzere havaalanına gelmeden check-in işlemlerini mobil cihazlar üzerinden yapabilmelerine olanak sağlayan özelliktir. Yolcular bu sırada koltuk seçimi de yapabilirler.

Cep telefonundan check-in nasıl yapılır?

Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.

Online check-in yapmak zorunlu mu?

Online Check-in Yapmak Zorunlu mu? Bu işlemi yapmak zorunlu değil, fakat zamandan tasarruf etmek isteyenler için en uygun seçenek. Özellikle bagajı olmayan ya da sadece el bagajı olan yolcular, bu işlem sayesinde yalnızca biniş kartını kontrol görevlisine göstererek doğrudan uçağa giriş yapabilmektedir.

Check-in yapmak ne demek?

Seyahatinizi gerçekleştirmek için uçağın tarifeli kalkış saatinden belirli bir süre önce havalimanında yaptırdığınız bilet ve bagaj işlemlerinin tümüne check-in adı verilir.

Check in kaç saat önce yapılır?

Online check-in işlemleri; kullanmış olduğunuz havayolu firmasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak online check-in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.

Online check in avantajı nedir?

(Siz yine de çok geç kalmayın, geciktiğiniz uçuşlarda rötar olmayacaktır) Online check in havayolu şirketleri için kaynak tasarrufu sağlar, bazıları da bunu size bonus puanları olarak geri öder. Bileti kaybetme stresiniz olmaz. (Eğer varsa) Biletinizi değiştirme şansınızı kaybedersiniz.

Check-in yaptıktan sonra bilet iptal edilir mi?

Check-in yapılmış bir biletinizi iptal ettirmek isterseniz eğer önce havayolunu arayarak check-in'i kaldırmanız gerekir. Sefer iptali saat değişikliği olan biletleriniz için 0850 333 88 88 numaralı telefondan Çağrı Merkezimize ulaşarak işlem yapabilirsiniz.