Goodyear fabrikası nerede?

İçindekiler:

  1. Goodyear fabrikası nerede?
  2. Goodyear Lastikleri kimin?
  3. Goodyear hangi holding?
  4. Lastikte H ve T ne anlama gelir?
  5. Lastikte harfler ne anlama gelir?
  6. Lastikte V ve H ne demek?
  7. Hız Endeksi H nedir?

Goodyear fabrikası nerede?

Ovacık Mahallesi Çuhane Caddesi No:2 Başiskele Kocaeli adresinde yerleşik olan Goodyear İzmit Fabrikası İzmit Körfezinin doğusunda, İzmit'e 6 km uzaklıkta endüstriyel bir sahada yer almaktadır.

Goodyear Lastikleri kimin?

Goodyear Lastikleri Amerika Birleşik Devletleri markası olmakla beraber tüm dünyada 90 fabrikası bulunan dev bir kuruluştur.

Goodyear hangi holding?

Goodyear Lastikleri'nde Koç Holding'in yüzde 9.6, Koç Allianz'ın yüzde 0.57, Vehbi Koç Koç Vakfı'nın yüzde 0.09, Koç Ailesi mensuplarının toplam yüzde 4.36 hissesi bulunuyordu.

Lastikte H ve T ne anlama gelir?

Çünkü lastiğin performansını ve araca uygunluğunu belirleyen çok sayıda faktör mevcut. ... Örneğin üzerinde 215/45/R17 94H bilgileri bulunan bir lastikte H harfi hız endeksini ifade ediyor. Harflerle ifade edilen hız endeksi, lastiğin güvenli bir şekilde kullanılabileceği maksimum hızı gösteriyor.

Lastikte harfler ne anlama gelir?

Lastik Üzerindeki Yazıların Anlamı 175: Lastik taban genişliği (Kullanılan ölçü birimi milimetredir.). 75: Yanak genişliğinin lastik taban genişliğine oranı (% değeri). R: Lastiğin radial (telli) olduğunu gösterir. 20: Lastik iç çapı, jant ölçüsüdür (Kullanılan ölçü birimi inçtir.).

Lastikte V ve H ne demek?

V ve H harfleri ise lastiğin hız endeksidir. Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir. XL işareti ise lastiğin yanağının güçlendirildiğini belirtmektedir.

Hız Endeksi H nedir?

Örneğin üzerinde 215/45/R17 94H bilgileri bulunan bir lastikte H harfi hız endeksini ifade ediyor. Harflerle ifade edilen hız endeksi, lastiğin güvenli bir şekilde kullanılabileceği maksimum hızı gösteriyor. ... Tabloya göre lastik hız endeksi H olan bir otomobilin 210 km/s hız sınırını geçmemesi gerekiyor.