Otobüs firmaları nereye şikâyet edilir?

İçindekiler:

  1. Otobüs firmaları nereye şikâyet edilir?
  2. Otobüslerde maske takmak zorunlu mu?
  3. Seyahat acentaları nereye şikâyet edilir?
  4. Otobüs firmalarını kim denetler?
  5. O bilet güvenli mi?
  6. Arabada tek kişi maske takmak zorunlu mu?
  7. Otobüslerde yan yana oturma var mı?
  8. 1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanunu Nedir?
  9. Alo 176 ne işe yarar?
  10. Otobüsler otogara girmek zorunda mı?
  11. Şehirler arası otobüs kaç yaşa kadar ücretsiz?
  12. O bilet kimin?
  13. Bilet com kimin?
  14. Arabada maske takmama cezası ne kadar?
  15. Arabada maske takmamanın cezası var mı?

Otobüs firmaları nereye şikâyet edilir?

Alo 176 Turizm İhbar ve Şikayet Hattı

Otobüslerde maske takmak zorunlu mu?

Kaptan ve terminallerde görev alan personellerimizin maske kullanımı zorunludur. Yolculuk boyunca kabin memurlarımız maske, eldiven ve yüz siperliği ile hizmet verecektir. Her otobüsümüzde sıvı dezenfektan bulunmaktadır. Yolcularımız otobüse biniş-iniş yaparken faydalanabilir.

Seyahat acentaları nereye şikâyet edilir?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi (KTBİM ALO 176), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gelecek her türlü talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin ve hızlı çözüme kavuşturmak amacıyla “vatandaş memnuniyeti” odaklı olarak yaklaşık dört yıldır faaliyet göstermektedir.

Otobüs firmalarını kim denetler?

DENETİMİ Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri yapıyor. Otobüslerimiz, otogardan çıkmadan önce taşıt kartı, sigorta ve takometre ile çıkış evrakı alır, polislere teslim eder. Polisler, lastiklere bakar ve çıkış izni verir.

O bilet güvenli mi?

Türkiye'de otobüs firmalarının kullandığı güvenlik önlemlerinden daha yüksek seviyeli güvenlik sistemleri tercih eden obilet.com güven sorununu ortadan kaldırıyor. ... Tüm otobüs firmalarını tek çatı altına toplayan obilet.com bünyesinde hizmet veren firmalar ile de tam entegrasyon sağlıyor.

Arabada tek kişi maske takmak zorunlu mu?

Özel araçlarda maske zorunluluğu ise araçta bulunan kişilerin yakınlık derecesine bağlı. Bilim kurulu önerisi ile özel araç içinde aile dışında birileri var ise araç içinde maske takmak zorunlu. Onun dışında araç içinde maske takmak zorunlu değil.

Otobüslerde yan yana oturma var mı?

Tam kapanma sürecinde şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması esnetildi. Aynı aileden olan kişilerin yan yana yolculuk yapılmasına izin verildi. ... Yeni değişikliğe göre aynı aileden seyahat edecek kişiler otobüste de yan yana seyahat edebilecek.

1618 sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanunu Nedir?

Madde 1- 92 tarih ve 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na göre hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı; seyahat acentalarının kuruluşunda uygulanacak esaslar ile seyahat acentalığı mesleğini ve hizmetlerini Kanunun belirlediği esaslar doğrultusunda düzenlemektir.

Alo 176 ne işe yarar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, vatandaşlarımız ile yerli ve yabancı turistlerin Bakanlığımızla ilgili her türlü bilgi, öneri ve şikayetlerine cevap veriyor.

Otobüsler otogara girmek zorunda mı?

Öte yandan terminal dışından yolcu indirip bindiren otobüs firmalarına 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun 32'inci maddesi kapsamında 571 lira ceza yazdığı belirtildi. 32. maddede şu ifadelere yer veriliyor: "Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır.

Şehirler arası otobüs kaç yaşa kadar ücretsiz?

Otobüs seferlerinde, 6 yaşından küçük çocuklar kucakta seyahat edebilirler. Ayrı koltuk talep ediyorsanız çocuk yolcular için de bilet almalısınız. 6 yaşından büyük her yolcu için ayrı bilet alınması zorunludur.

O bilet kimin?

obilet; otobüs ve uçak bileti alırken firmaları kıyaslayabilmeniz ve size en uygun otobüs ve uçak biletini kolayca alabilmeniz için 2012 yılında Ali Yılmaz ve Yiğit Gürocak tarafından kuruldu.

Bilet com kimin?

Bilet.com bir Digital Trade AŞ markasıdır. Digital Trade bünyesinde bilet.com menkul.com elbise.com gibi markaları bulunduran bir eticaret ve yazılım firmasıdır.

Arabada maske takmama cezası ne kadar?

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara bu madde hükmü gereğince İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda, ülke genelinde 900 TL idari para cezası uygulanmaya başlanmıştır Buna göre kanunun 2008 yılında değiştirilen 282.

Arabada maske takmamanın cezası var mı?

ARABADA MASKE TAKMAMANIN CEZASI; a) Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince maskesiz gezmenin cezası 900 TL olduğu için arabada maske takmamanın cezası da 900 TL olarak belirlenmiştir.