Kamu SM PUK kodu nerede?

İçindekiler:

  1. Kamu SM PUK kodu nerede?
  2. Tübitak Bilgem kamu sertifikasyon merkezi ne iş yapar?
  3. Kamu SM kilidi çözme nasıl açılır?
  4. Kamu SM Mali mühür aldım ne yapmalıyım?
  5. Unutulan e-imza şifresi nasıl alınır?
  6. Mali mühür ne işe yarar?
  7. Tübitak Bilgem Kamu Sertifikasyon nedir?
  8. Nitelikli elektronik Sertifika kim verir?

Kamu SM PUK kodu nerede?

PUK Bilgisi kişi tarafından silinmedi ve değiştirilmedi ise https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nbsifreli.go sayfasından PIN/PUK Bilgisi kısmından alınabilir.

Tübitak Bilgem kamu sertifikasyon merkezi ne iş yapar?

Nitelikli Elektronik Sertifika, SSL Sertifikası, Zaman Damgası, Kod İmzalama Sertifikası, E-imza Kütüphaneleri, Mali Mühür Sertifikası, Yeni Nesil ÖKC Sertifikası, Kurumsal Mühür Şifreleme ve Test Sertifikaları konularında hizmet ve çözümler sunmaktadır.

Kamu SM kilidi çözme nasıl açılır?

PIN'in 3 (üç) kere hatalı girilmesi durumunda www.kamusm.gov.tr adresindeki Online İşlemler sayfasından PIN Oluşturma/Kilit Çözme seçilerek yeni PIN oluşturulmalıdır.

Kamu SM Mali mühür aldım ne yapmalıyım?

Kurye tarafından tarafınıza elden teslim edilen AKİS Akıllı Kartta yer alan Mali Mühür Elektronik Sertifikanın yüklü olduğu çipli parça 1 numaralı şekilde gösterildiği gibi işaretli yerlerinden hasar verilmeden kırılarak çıkarılır. Eğer kenarlarında çapak kaldıysa uygun bir aletle temizlenir.

Unutulan e-imza şifresi nasıl alınır?

Kişi e-imza şifresini unuttuğunda ilk olarak e-mail ve cep telefonuna bakmalıdır. Eğer bulamadığı taktirde firmamızı aradığında kendisine tekrar pin kodu gönderilmektedir.

Mali mühür ne işe yarar?

Mali mühür; e-Dönüşüm uygulamalarından olan e-Fatura ve diğer elektronik belgelerin içeriğini ve bütünlüğünü korur. Bu özelliği sayesinde mali mühür, elektronik ortamda oluşturulan ve alıcısına iletilen tüm dijital belgelerin sistem içerisindeki güvenliğini sağlar.

Tübitak Bilgem Kamu Sertifikasyon nedir?

Kamu SM tarafından oluşturulan elektronik imza, belgeyi imzalayan kişinin kimliğini tanıma amacıyla kullanılmaktadır ayrıca imzalı elektronik verinin/belgenin değiştirilip değiştirilmediğini tanımaya olanak vermektedir. ...

Nitelikli elektronik Sertifika kim verir?

İlgili Başbakanlık genelgesi gereği kamu kurum ve kuruluşları için TÜBİTAK'a bağlı bir sertifikasyon merkezi oluşturulmuştur. Kamu kapsamının dışında kalan sertifika başvuru sahiplerine yönelik olarak, BTK denetiminden geçmiş yetkili ESHS'ler elektronik sertifika hizmetleri verirler.