Osmancık Çorum'un ilçesi mi?

İçindekiler:

  1. Osmancık Çorum'un ilçesi mi?
  2. Çorum Osmancık ın neyi meşhur?
  3. Osmancık bölgesi neresi?
  4. Osmancık hangi ile aittir?
  5. Osmancık hangi Türk boyundan?
  6. Osmancık nerenin pirinci?
  7. Osmancık hangi ilin kazasıdır?
  8. Osmancık baldo pirinç nerede üretiliyor?

Osmancık Çorum'un ilçesi mi?

Osmancık'ın Osmanlı ülkesine katılması, XIV. yy. sonlarında (1389), Yıldırım Bayezid tarafından olmuştur. 1423 yılında Amasya'ya, 1596 yılında Çorum Sancağına, 1864 yılında yeniden Amasya' ya bağlanmış, 1924 yılında Çorum İlinin ilçesi olmuştur.

Çorum Osmancık ın neyi meşhur?

Osmanlı döneminde tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Osmancık'ta Koyunbaba Köprüsü ve Türbesi, Osmancık Kalesi, Koca Mehmet Paşa Camii (imaret camii) Baltacı Mehmet Paşa Çeşmesi görülmeye değer yelerdir. Ayrıca ; Başpınar ve Karaca Yaylaları , yayla turizmi açısında oldukça elverişli doğal güzelliklerdir.

Osmancık bölgesi neresi?

Osmancık; Karadeniz Bölgesinde, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz bölümünün kesiştiği yerde bulunmaktadır. Çorum'un kuzeyinde yer alır. İçanadolu bölgesi ile Samsun-İstanbul yollarının kavşak noktasındadır. Kuzeydoğusunda Samsun, Doğusunda Amasya ve Kuzey Batısında Sinop İllerine komşudur.

Osmancık hangi ile aittir?

Osmancık
ÜlkeTürkiye
İlÇorum
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
İdare
17 satır daha

Osmancık hangi Türk boyundan?

Osmancık alındıktan sonra burasını Alayunt boyundan Osman Bey'e verdi. Osmancık adını bu beyden almıştır. Kısa zamanda Orta Anadolu'yu Bizans'ın elinden alan Danişmend Beyliği, Çorum ve çevresini Türk boylarına açarak Anadolu'nun Türkleşmesine katkıda bulunmuştur.

Osmancık nerenin pirinci?

OSMANCIK PİRİNÇ Osmancık pirinç, ekiminin yoğun olarak yapıldığı bölge Trakya'dır. Bunun dışında Samsun Bafra bölgesinde de ekimi yapılır. Osmancık pirinç, pilav pişirimi için ideal ve kıvam tutturmanın baldoya kıyasla daha kolay olduğu bir pirinçtir.

Osmancık hangi ilin kazasıdır?

Osmancık, Karadeniz Bölgesinde bulunan Çorum ilinin ilçesidir. Çorum Osmancık ilçesi, kuzeybatısında Kargı, güneyinde İskilip, Oğuzlar, Dodurga ve Laçin ilçeleriyle birlikte kuzeydoğusunda Samsun'un Vezirköprü, doğusunda da Amasya'nın Hamamözü ve Gümüşhacıköy ilçeleriyle sınırdır. Osmancık Çorum arası 59 km'dir.

Osmancık baldo pirinç nerede üretiliyor?

Yoğun olarak Trakya Bölgesi'nde ekimi yapılan osmancık pirinç, sulak olması sebebiyle Samsun Bafra bölgesinde de yetiştirilmektedir. Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir.