Islamda kürtaj kaç haftaya kadar yapılır?

İçindekiler:

  1. Islamda kürtaj kaç haftaya kadar yapılır?
  2. Türkiye'de kürtaj yapılıyor mu?
  3. Türkiye'de kürtaj ne kadar?
  4. Hangi ülkelerde kürtaj yasak?

Islamda kürtaj kaç haftaya kadar yapılır?

Genel olarak tüm fakihlere göre 120 günden sonraki kürtajlar ise haram olduğu bildirilmiştir. Dini açıdan insan sağlığını koruma ve kurtarmak için yapılan müdahaleler de caiz olarak bildirilmektedir. Ülkemizde yasal sınır 10 haftadır. 10 hafta üstü kürtaj zorunlu sağlık sorunları dışında yapılamaz.

Türkiye'de kürtaj yapılıyor mu?

Günümüz Türkiye'sinde kürtaj yasaldır. 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 No'lu Nüfus Planlaması Yasası, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana uygulanan kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı.Yasa, 10 haftaya kadar olan gebeliklerin isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılmasına izin vermektedir.

Türkiye'de kürtaj ne kadar?

Kürtaj fiyatı sorulan özel bir klinik, altı haftaya kadar gebelik sonlandırma işleminin 900 lira olduğunu, altı haftadan sonra her haftanın 100 lira ücretlendirildiğini iletiyor.

Hangi ülkelerde kürtaj yasak?

Bu ülkeler genelde orta ve Güney Amerika ile Afrika ve güneydoğu Asya'dan. Aralarında Brezilya, Meksika, İran, Suriye ve Endonezya'nın da bulunduğu bu ülkelerde kürtaj yasağı hiçbir istisna olmaksızın uygulanıyor. Kürtajın tamamen yasak olduğu ülkeler listesinde Avrupa Birliği üyesi İrlanda ve Malta da dikkat çekiyor.