Kamelya mi çardak mi?

İçindekiler:

  1. Kamelya mi çardak mi?
  2. Kameriye anlamı nedir?
  3. Kamelya ne demek TDK?
  4. Kamelya hangi ağaçtan yapılır?
  5. Kameriye hangi dil?
  6. Kamelya ruhsata tabi midir?
  7. Kamelya hangi dil?
  8. Kameriye nasıl yazılır?

Kamelya mi çardak mi?

Kamelya bir çiçektir, kameriye ise bir mekandır. Giriş hariç tamamen veya bir kaç taraftan kafes şeklinde çevrilmiş olan çardak veya ayazlık adı da verilen oturma yerlerine kameriye denir.

Kameriye anlamı nedir?

Çardak, kameriye ya da kamelya; tarla, bahçe ve avlularda yazın serinlemek ve vakit geçirmek amacıyla inşa edilen, üstü genelde örtülü, bazen sarmaşık bitkilerle kaplanan basit yapı. Küp, silindir veya diğer geometrik şekillerde olabilir.

Kamelya ne demek TDK?

Kamelya bir çiçek adıdır. TDK ve Dil Derneği dahil tüm kaynaklara göre KAMELYA diye yazılır. Hatta Kamelyalı Kadın diye klasik bir eser de vardır. Halk dilinde ve en çok da askeriyede "kamelya" tabir edilen, etrafı açık, üstü kapalı oturma yerlerinin asıl adı ise KAMERİYE'dir.

Kamelya hangi ağaçtan yapılır?

Kamelyanın dayanıklı olması isteniyorsa kullanım alanına ve ortamına göre, kamelya için uygun malzeme seçimi yapılmalıdır ki kamelya da daha çok ahşap malzemesinin kullanılması tercih edilir. Ahşap kamelyanın yapımında çam ağacı kullanılır ve tercih edilme nedeni emprenyeli olmasıdır.

Kameriye hangi dil?

Kamelya kelimesi Fransızca kökenlidir.

Kamelya ruhsata tabi midir?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin “Yapı Ruhsatı Gerektirmeyen İnşai Faaliyetler'' başlıklı 59. maddesinde de; “Basit tamir ve tadiller, balkonlarda yapılan açılır kapanır katlanır cam panel uygulamaları, korkuluk, pergola, çardak/kameriye ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvar, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, ...

Kamelya hangi dil?

Kamelya kelimesi Fransızca kökenlidir.

Kameriye nasıl yazılır?

TDK ve Dil Derneği dahil tüm kaynaklara göre KAMELYA diye yazılır. Hatta Kamelyalı Kadın diye klasik bir eser de vardır. Halk dilinde ve en çok da askeriyede "kamelya" tabir edilen, etrafı açık, üstü kapalı oturma yerlerinin asıl adı ise KAMERİYE'dir.