Burunda kitle ne demek?

İçindekiler:

  1. Burunda kitle ne demek?
  2. Nazoalveolar kist nedir?
  3. Burun kanseri nerede olur?
  4. Nazolabial kist nedir?
  5. Diş kisti nasıl tedavi edilir?
  6. Sinüslerin iltihaplanmasına ne iyi gelir?
  7. Sphenoid sinüs ne demek?

Burunda kitle ne demek?

Burun tümörleri burun içi mukoza ya da kemik yapılardan gelişen ve gittikçe büyüyerek burun kavitesini dolduran kitlelerdir. Bu tümörler çapları burun hava yolunu kapatacak boyutlara ulaşıncaya kadar pek bulgu vermezler. Bunun için fark edilmeleri ancak ileri dönemlerde olabilir.

Nazoalveolar kist nedir?

Nazoalveolar kist (Klestad'ın kisti) maksillofa- siyal yumuşak dokulardan köken alan ender bir kisttir. Bu kistler nonodontojenik yumuşak doku lezyonları olup, tüm çene kistlerinin % 0.7'sini oluştururlar (1,2). Sıklıkla üst dudak ve nazal vestibülde yerleşirler.

Burun kanseri nerede olur?

Sinüs ve burun boşluğu tümörleri esas olarak iyi huyludur ve vücudun başka bir kısmına yayılamaz. Bu tümörler burnun her iki tarafında ortaya çıkabilir ve genellikle yavaş büyürler. Malign sinüs tümörleri nadirdir. Skuamöz hücreli karsinom, paranazal sinüslerde ve burun boşluğunda bulunan en yaygın kanser türüdür.

Nazolabial kist nedir?

Nazolabial (nasoalveolar) kistler nasal alar bölgenin nadir görülen non-odontojenik benign lezyonlarıdır. Bu lezyonlar asemptomatik olabilecekleri gibi nasal obstrüksiyon, ağrı ya da yüzde deformite yapabilirler. Nazolabial kistler genellikle unilateral görülürler ve kadınlarda daha sık rastlanır.

Diş kisti nasıl tedavi edilir?

Diş kisti hiçbir zaman yalnızca ilaç tedavisi ile geçmemektedir. Tedavi edilmesi için cerrahi işlem uygulanmalıdır. Bunun için de farkedildiği ilk andan hemen sonra doktora başvurulması gerekir. Doktor tarafından yapılan muayene sonrasında yukarıda belirttiğimiz gibi bir ameliyat gerçekleştirilmektedir.

Sinüslerin iltihaplanmasına ne iyi gelir?

Halk arasında baş ağrıları sinüzit olarak yorumlansa da sinüzitin asıl belirtileri burun ve geniz akıntısı ya da burun tıkanıklığı gibi etkenlerdir....İşte öneriler:
  • Acı kavun.
  • Biberli yemekler.
  • Sarımsak.
  • Soğan.
  • Tuzlu Su.
  • Zencefil.
  • Elma sirkesi.
  • Kekik yağı
Daha fazla öğe...

Sphenoid sinüs ne demek?

Sağ ve sol tarafta dörder adet olmak üzere toplam sekiz sinüs bulunur ve bu sinüsler maksiller (yanak sinüsleri), frontal (alın sinüsleri), etmoid (gözler arasındaki önde ve arkada yer alan sinüsler) ve sfenoid sinüs (en geride, kafa içindeki sinüs) olarak isimlendirilir.