Sünnet sonrası ödem nasıl atılır?

İçindekiler:

  1. Sünnet sonrası ödem nasıl atılır?
  2. Sünnet sonrası şişlik ne zaman geçer?
  3. Sünnet olunca şişme olur mu?
  4. Sünnetten sonra pipi şişmesi normal mi?
  5. Sünnetten sonra Pipide morarma olur mu?

Sünnet sonrası ödem nasıl atılır?

Sünnet Sonrası En Sık Oluşan Ödem Sorunu Ödem az olması veya hiç olmaması için özellikle operasyondan sonra ki 2 gün yara bakımına özen gösterilmeli, çocuğun fazla hareket etmemesi sağlanmalıdır. Ödem sonrasında peniste ağrı olabilmektedir. Ağrıyı ve şişliği azaltmak için ılık suya oturtmak iyi gelecektir.

Sünnet sonrası şişlik ne zaman geçer?

Minik şişlik, kızarıklık ve morluklar cerrahi işleme bağlı olup, 7 gün kadar sürebilir. Sünnet sonrası pipi ucunu koruyucu rolü olan deriyi kaybetmek, pipinin hassasiyetini artırabilir. Bu durumun 4 ay sürdüğü gözlenebilmektedir. Sünnet sonrası ateş olmaz. 37.2 0C den fazla ateş bu pipinin iltihap kaptığını gösterir.

Sünnet olunca şişme olur mu?

Sünnet sonrasında oluşan ödeme bağlı olarak peniste şişlik görülebilen durumlardandır. Bu durum da bir hafta içerisinde kendiliğinden kaybolur. Ödem nedeniyle penis gerginleşeceğinden çocuk ağrı hissedebilir. Ilık suya oturma banyosu şişliğin azalmasına yardımcı olur.

Sünnetten sonra pipi şişmesi normal mi?

Sünnet sırasında uygulanan lokal anesteziden dolayı çocuğun pipisinin etrafında şişme görülebilir. Bu şişlik zamanla kendiliğinden dağılacaktır.

Sünnetten sonra Pipide morarma olur mu?

Çok nadir de olsa penis ve penis başında ileri derecede morarma meydana gelme olasılığı vardır. Böyle bir durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.