Kentsel dönüşüm hangi kurum?

İçindekiler:

  1. Kentsel dönüşüm hangi kurum?
  2. Kentsel dönüşüm nasıl sorgulanır?
  3. Kentsel dönüşümde kira yardımı kimlere verilir?
  4. Kentsel dönüşüm kredi desteği ne kadar?
  5. Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?
  6. Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

Kentsel dönüşüm hangi kurum?

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kentsel dönüşüm nasıl sorgulanır?

Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm sorgulama sayfası (http://cbssr.ibb.gov.tr/kentseldonusum/) üzerinden, TC. Kimlik numaranız, ilçe, ada, parsel gibi konut bilgilerini doldurduktan sonra seçilen parselin kentsel dönüşüm alanında olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Kentsel dönüşümde kira yardımı kimlere verilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden kimselere veriliyor. Kira yardımına başvuru yapan kimselerden ikamet şartı da isteniyor. Yardım, riskli binada ikamet eden kimselere veriliyor.

Kentsel dönüşüm kredi desteği ne kadar?

Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 200.000.-TL 'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 1.000.000.-TL olabilecektir.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

- Kentsel dönüşüm kira yardımı için ise belediyelere başvuru yapılır. - Binanın kentsel dönüşüme uygun olduğuna dair belge ile başvuru gerçekleştirilmelidir. - Özellikle yapının riskli olduğunun belgeleyen rapor ve yıkım formu üzerinden başvuru yapılmalıdır. - Güncel tapu kaydı ve belgesi zorunludur.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı nedir?

Tutar ve Ödeme Koşulları Kredinizi, %1,15 faiz oranı ve %0,33 devlet destek oranı olmak üzere; toplam %1,48 faiz oranı ile 120 ay vadeye kadar kullanabilirsiniz. Üstelik tahsis ücreti de ödemezsiniz.