Kaç çeşit pudra var?

İçindekiler:

  1. Kaç çeşit pudra var?
  2. Hangi pudra kullanılmalı?
  3. Kompakt pudra nasıl kullanılır?
  4. Pişikte pudra kullanılır mı?
  5. Compact pudra nasıl kullanılır?

Kaç çeşit pudra var?

Pudranın toz ve sıkıştırılmış olmak üzere iki çeşidi vardır. Makyajınızı bir pudra ile sabitleyecekseniz transparan, fondöten yerine kullanacaksanız ten renginize uygun bir pudra kullanmanızı tavsiye ederiz. Toz pudra: Talk pudrası gibidir.

Hangi pudra kullanılmalı?

Kullandığın fondötenle aynı renkte pudra kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Ya da pudrayı boynunda dene, eğer uyum yakalıyorsa doğru pudra tonunu bulmuşsun demektir. Eğer yalnızca makyaj sabitlemek ve matlaştırmak amacıyla kullanılacaksa transparan pudraları tercih etmeni öneririz.

Kompakt pudra nasıl kullanılır?

Kompakt pudra, pudra fırçası ile sürülebilir. Bunun için pudra fırçası kompakt fırçaya batırılır, fırçanın üzerindeki fazlalıkları gidermek için fırça sallanır. Ardından, çok hızlı hareketlerle, fondöten uygulamış olduğunuz yüzünüzde, sağa sola, yukarı aşağı dağıtma işlemi gerçekleştirilir.

Pişikte pudra kullanılır mı?

Hayri Levent Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerde en çok yaşanan problemlerden birinin "pişik" olduğunu belirterek, annelere "pudra kullanmayın" uyarısında bulundu. Yılmaz, pişikten korumak için, bebeğin altını kirletir kirletmez, hemen değiştirilmesi ve ılık su ile temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Compact pudra nasıl kullanılır?

Geniş bir pudra fırçasını kapağın içinde gezdir ve fazla pudrayı fırçadan silkele. Fırçayı yüzünde yağlanan ve parlayan bölgelere nazikçe uygula. Toz pudra yerine kullanımı daha kolay olan kompakt transparan pudrayı da istersen süngerle ya da fırçayla normal pudra uygular gibi uygulayabilirsin.