Bosna çifte vatandaşlık nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Bosna çifte vatandaşlık nasıl alınır?
  2. Bosna'da Asgari Ücret ne kadar?
  3. Bosna Hersek oturma izni nasıl alınır?
  4. Çifte vatandaş nasıl olunur?
  5. Bosna-Hersek resmi dini nedir?

Bosna çifte vatandaşlık nasıl alınır?

Kendi vatandaşlığını kaybetmeden Bosna Hersek vatandaşlığı alabilmek için kişilerin baba ya da dedelerinin Boşnak asıllı olmaları gerekmektedir. Bu durumu belgelerle kanıtlayan kişilerin başvuruda bulunmaları halinde çifte vatandaşlık hakkı kazanmaları mümkündür.

Bosna'da Asgari Ücret ne kadar?

Bosna Hersek asgari ücret 2021 yılı itibariyle 580 BAM olarak belirlenmiştir. Bu tutar da yaklaşık 30 Amerikan Dolar değerindedir. Ancak ülkede ortalama maaşlar kamu kurumlarında 2000 BAM, özel sektörde ise 2500 BAM arasındadır.

Bosna Hersek oturma izni nasıl alınır?

Bosna Hersek'te oturum izni almak için; uzun süreli vize (D tipi) ile Bosna Hersek'e giriş yapmış olmak; Bosna Hersek'te ilk geçici oturma izni için, başvuru sahibinin vize tarifesi uygulanmayan bir ülke vatandaşı olması ve başvuru sahibi tarafından Bosna Hersek dışında yetkili kurumlara şahsen yapılmış olması; aile ...

Çifte vatandaş nasıl olunur?

Çifte vatandaşlık almak isteyen kişiler bizzat kendileri ya da bu işi yapan hukuk büroları aracılığıyla ülkelerin Adalet, Dışişleri ya da İçişleri Bakanlıkları veya konsolosluklara başvuracak. Başvuru yaparken, gerekli belgelerin tercümesi yapılmış ve noter tasdikli olması gerekiyor.

Bosna-Hersek resmi dini nedir?

Bosna Hersek'in yüzde 50,11'ini Boşnaklar, 30,78'ini Sırplar, 15,43'ünü Hırvatlar kalanını diğer etnik gruplar oluştururken, halkın yüzde 50,7'sinin Müslüman, 30,75'inin Ortodoks, 15,19'unun ise Katolik olduğu bildirildi.