Dövme yapınca ne sürülür?

İçindekiler:

  1. Dövme yapınca ne sürülür?
  2. Kalıcı dövme bakımı nasıl yapılır?
  3. Dövmeden sonra ne zaman duş alınır?
  4. Yeni dövme yaptıranlar ne yapmalı?
  5. Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra banyo yapılabilir?
  6. Yeni dövme nasıl yıkanır?
  7. Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra duşa girilir?
  8. Dövme sonrası ne zaman duş alınır?

Dövme yapınca ne sürülür?

Dövme bakımı; dövme yapıldıktan hemen sonra başlar ve gün içerisinde 2 saatte bir tekrar eder, uygun olan merhem (bepanthol merhem) her iki saatte bir ince bir tabaka şeklinde sürülür. Merhemi sürmeden önce kuru bir selpak ile silinmesi atan boyanın ve eski derinin kalkması açısından önemlidir.

Kalıcı dövme bakımı nasıl yapılır?

dövmeyi yaptırdıktan sonra dövmenin üstü streç filmle kapatılır. sakın streç filmle dövme arasına peçete koymasına izin vermeyin. dövmeye yapışabilir. dövme yapıldıktan 3 saat sonra streç film açılır. içme suyu ve antibakteriyel sabunla yıkanır. ondan sonra krem bakımına girişilir. günde en fazla 7 defa kremlenir.

Dövmeden sonra ne zaman duş alınır?

Dövmeni Yıkamak. Duş almak için 24 saate kadar bekle. En iyi bekleme süresi için dövmecinle konuş. Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin.

Yeni dövme yaptıranlar ne yapmalı?

Dövme tamamen iyileşene kadar o bölgeye kese yapmamaya özen gösterin. 3 saatin ardından artık streçi çıkarabilir ve dövmenin hava almasını sağlayabilirsiniz. Streç film çıktıktan sonra antibakteriyel sabunla dövmeyi yıkamalı ve üzerine dövmecinizin tavsiye ettiği kremi sürmelisiniz.

Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra banyo yapılabilir?

Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin. İki gün beklemek cildine, dövme üzerinde bir bariyer oluşturması için daha çok zaman tanır.

Yeni dövme nasıl yıkanır?

Dövmeyi ılık su ve antibakteriyel sabunla yıka. Dövmeni suya sokmak yerine, avucuna ılık su alıp bunu dövmenin üstüne dök. Dövmeyi parmaklarınla nazikçe ovuşturup tüm kan, plazma ya da sızan mürekkep izlerini temizlemek için yumuşak ve kokusuz bir sıvı antibakteriyel ya da mikrop öldürücü sabun kullan.

Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra duşa girilir?

Duşa girebilirsiniz ancak sıcak su ve sauna salonları dövmenize ciddi zarar verebilir; o yüzden dövme işleminden sonra 2-3 hafta girmemelisiniz. Ayrıca dövme işleminden sonra bir hafta duş jeli veya şampuanın dövme bölgesine değmemesi gerekir. Havuza ise en az iki hafta girilmemelidir.

Dövme sonrası ne zaman duş alınır?

Dövmeni Yıkamak. Duş almak için 24 saate kadar bekle. En iyi bekleme süresi için dövmecinle konuş. Ama genelde yeni dövmeni yaptırdıktan sonraki 24 saat içinde duş alabilirsin.