10 sınıf felsefe dersi felsefe nedir?

İçindekiler:

  1. 10 sınıf felsefe dersi felsefe nedir?
  2. Felsefe dersi nedir lise?
  3. Filozoflar felsefeyi neden farklı tanımlamıştır?
  4. Felsefenin tanımları filozof kimdir?
  5. Tutarlılık nedir felsefe ornekleri?
  6. Tutarlılık anlamı ne demektir?
  7. Felsefenin tanımı neden zor?
  8. Platon a göre felsefenin tanımı nedir?

10 sınıf felsefe dersi felsefe nedir?

"Felsefe, neleri bilmediğini bilmektir." "Doğruyu bulma yolunda, düşünsel (idealist) bir çalışmadır." "İlkeler ya da ilk nedenler bilimidir felsefe." "Mutlu bir yaşam sağlamak için, tutarlı eylemsel bir sistemdir."

Felsefe dersi nedir lise?

Felsefe tarihten ve içinde yaşadığımız dünyadan gelen mevcut teoriler ve soruları, eleştirel bir bakış açısıyla analiz ederek ve sorgulayarak yeni sorular, anlamlar ve teoriler geliştirmeyi amaçlar.

Filozoflar felsefeyi neden farklı tanımlamıştır?

Felsefenin amacı düşünmek,sorgulamak,fikir üretmek ve bu yönde herhangi bir sonuca,hakikate ulaşmaktır. ... Bu nedenle her filozofun felsefenin tanımını ayrı yaptığını görürüz. Felsefe dediğimiz şey, Augustinus'a göre daha çok din bağlamındayken, Francis Bacon'a göre daha rasyoneldir.

Felsefenin tanımları filozof kimdir?

Felsefe; Bilgelik, Hikmet Sevgisi İlk filozof olarak anılan kişi MÖ 6.yy. da Antik Yunanlı bir düşünür olan Thales (Tales)' tir. Öte taraftan kendisine filozof unvanını veren, filozof sözcüğünü kullanan ilk kişi Pythagoras [Pitagoras (MÖ 596–500)]'tır.

Tutarlılık nedir felsefe ornekleri?

Kişiye ait görüşlerin ya da söylemlerin kendi içerisinde çelişmemesine tutarlılık denir. Örneğin birinin en büyük sinema yönetmenleri Avrupa'dan çıkmıştır deyip daha sonra Amerikalı ya da Avustralyalı yönetmenlerin isimlerini sıralaması, tutarlı değildir.

Tutarlılık anlamı ne demektir?

Tutarlılık Hakkında Bilgi Şeylerin düşüncelerin ortak bir ilkeyle, bağıntı, düzen, kavram ya da fikirle birbirine bağlanmış olması durumu, mantıklı bir bütünün parçaları, öğeleri arasında bağlantı ve uyum bulunması hali.

Felsefenin tanımı neden zor?

Felsefenin tanımının yapılamamasının nedenlerinden biri farklı felsefe türlerinin olmasıdır. İkinci neden ise her felsefe kolunda değişik eğilim kuram ve öğretilerin olmasıdır.Bir diğer neden ise tarihsel süreçte öğretilerin karşıtlığı ve birbirini yadsıması ve çalışma alanının karmaşık soyutluğudur.

Platon a göre felsefenin tanımı nedir?

Öte yandan İlkçağ Yunan filozofu Sokrates'e göre felsefe, neleri bilmediğini bilmek iken, Platon'a göre felsefe, gerçekliğin hakiki doğasını kavramak, tek tek her şeyin ne için olduğunu bilmek yani amaçların bilgisine sahip olmak anlamına gelir.