Kurutulmuş lavanta demeti ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Kurutulmuş lavanta demeti ne ise yarar?
  2. Lavanta kurusu nasıl kullanılır?
  3. Lavanta bitkisi hangi alanlarda kullanılmaktadır?
  4. Yaş lavanta nasıl kurutulur?
  5. Lavanta çiçeğinden ne yapılır?

Kurutulmuş lavanta demeti ne ise yarar?

Uykusuzluk, migren, stress, sıkıntıda lavanta kurusu kullanımı size iyi gelecektir, daha mutlu hissetmenizi sağlar. Yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemlendirir, kuru ciltlere deva şifadır. Yaz aylarında kara ve sivrisineklerden doğal korunma yöntemidir, doğal sivri sinek ilacı kovucusudur.

Lavanta kurusu nasıl kullanılır?

1 litre kaynamış suda demleyeceğiniz 2 yemek kaşığı lavanta kurusuyla, saç diplerinizi ovar ve yıkanmış saçlarınızın son durulama suyu olarak düzenli şekilde kullanırsanız, saç dökülmenizi azaltırsınız. Saç dökülmesini önlemek için ayrıca şampuanınıza 5-10 damla arası lavanta yağı da ekleyebilirsiniz.

Lavanta bitkisi hangi alanlarda kullanılmaktadır?

İlaç sanayisinde koku vermede, merkezi sinir sistemini düzenleyici ilaçların bileşiminde yer alan lavanta, sanayide parfümeri ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, koku verici, kokulu banyo sabunu ve köpüklerin yapımında kullanılıyor.

Yaş lavanta nasıl kurutulur?

Lavantayı güneş alan bir noktaya koy. Kesme tahtasını ya da tahta bloku içeride veya dışarıda çok güneş alan bir yere koy. Lavantayı bu şekilde kurutmak onu karanlıkta kurutmaktan daha hızlıdır ama güneş lavantanın o parlak mor rengini solduracağından kendini oldukça soluk bir mor renge hazırla.

Lavanta çiçeğinden ne yapılır?

Lavanta bitkisinden; lavanta çayı, lavanta yağı, lavanta tentürü, lavanta kolonyası, lavanta sabunu ve şampuanı üretiliyor. Ayrıca içeriğindeki lavanta esansının zenginliğiyle parfümeri endüstrisinde ham madde olarak kullanılıyor.