Pasaportumu kaybettim nasıl çıkartırım?

İçindekiler:

  1. Pasaportumu kaybettim nasıl çıkartırım?
  2. Pasaport kaybedersek ne olur?
  3. Pasaport kaybettim yenisi kaç para?
  4. Pasaport harç parası nereye?
  5. Yabancılar Türkiye'de pasaport alabilir mi?
  6. Pasaport yenilenince pasaport numarası değişiyor mu?

Pasaportumu kaybettim nasıl çıkartırım?

Fotoğraf ve nüfus cüzdanınız ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki en yakın konsolosluğa şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabulünün ardından ilgili Türk makamlarıyla yazışma yapılacak ve olumlu yanıt alındığı takdirde adınıza yeni bir pasaport düzenlenebilecektir.

Pasaport kaybedersek ne olur?

“Pasaportumu kaybettim yenisini nasıl çıkarırım?” diye merak ediyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Polis merkezinden aldığınız tutanak ile birlikte Konsolosluk tarafından size geçici bir pasaport verilecektir. ... Yeni bir pasaport sahibi olana kadar yurt dışına seyahat edemezsiniz.

Pasaport kaybettim yenisi kaç para?

Bunun için 2021 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin belirlemiş olduğu rakam kayıp pasaport harç bedeli olan 808,33 TL başvuru ücreti ve 257,20 TL icra ücretidir. Böylece kayıp veya çalıntı durumunda yeniden pasaport çıkarmanın toplam Kayıp pasaport ücreti 1065,53 TL'dir.

Pasaport harç parası nereye?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

Yabancılar Türkiye'de pasaport alabilir mi?

5682 Sayılı Pasaport Kanunu ve 5683 Sayılı Yabancıların Türkiye'de Seyahatlerine İlişkin Kanun hükümleri gereğince yabancıların ikamet tezkeresi alabilmeleri için geçerli pasaportlarını ibraz etmesi gerekmektedir.

Pasaport yenilenince pasaport numarası değişiyor mu?

Pasaport da 403 Sayılı Vatandaşlık Kanununda kimlik belgesi olarak sayılmaktadır. Buna göre vatandaşlarımızın hamili oldukları pasaportlarının güncel nüfus cüzdanı ile aynı bilgileri taşıması gerekmektedir. ... Pasaport yenilenmesi halinde pasaport seri numarası da değişmektedir.