Poinsettia çiçeği nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Poinsettia çiçeği nasıl bakılır?
  2. Atatürk çiçeği nasıl bakılır?
  3. Atatürk çiçeği ne zaman kırmızı yaprak verir?
  4. Atatürk Çiçeği evde nereye konur?
  5. Atatürk çiçeği kurudu ne yapmalıyım?
  6. Atatürk çiçeği yaprak döker mi?
  7. Atatürk Çiçek kırılan dalı nasıl Köklendirilir?

Poinsettia çiçeği nasıl bakılır?

Yazın aydınlık yarı gölge yerleri sever. Yaprakların kızarması için Eylülden itibaren günde en az 14 saat kesintisiz karanlığa maruz kalmalıdır. Bunu sağlamak için bitki akşam 17.00-08.00 saatleri arasında ışık sızmayan karanlık bir dolaba kaldırılabilir, üstüne ışık geçirmeyen bir örtü ya da kutu örtülebilir.

Atatürk çiçeği nasıl bakılır?

Sağlıklı büyüyebilmesi için Atatürk çiçeğinin ışık kalan, sıcak bir yere ihtiyacı vardır. Doğrudan güneş ışığına veya kuvvetli cereyana maruz bırakılmamalıdır. Bu sebepten ötürü, açık pencereden bitki hava akımına maruz kalabileceği için pencere pervazları ve eşikleri genellikle uygun yerler değildir.

Atatürk çiçeği ne zaman kırmızı yaprak verir?

Atatürk çiçekleri sonbahar aylarında yapraklanıp kasım – aralık ayında yaprakları kızarmaya başlan bir bitkidir. Aşırı gün ışığına maruz kalan bitki devamlı yeşil kalarak yaprakları kızarmaz.

Atatürk Çiçeği evde nereye konur?

Güneş ışığı, ortam sıcaklığı ve nem: Aynı şekilde güneş ışığına doğrudan maruz kalmayı sevmeyen bitki, aydınlık ortamlardan hoşlanıyor. Hem hafif serin hem de doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak bir ortam olarak pencerelerin iç pervazları bu bitki için en ideal alanları oluşturuyor.

Atatürk çiçeği kurudu ne yapmalıyım?

Kurak yaz günlerinde saksının nemli odada kalması önerilir. Çok yüksek sıcaklıklar, Atatürk çiçeğinin yapraklarını kurutacağı için dikkatli olmanız önerilir. Takviye: Yılda bir kez vitamin ve mineral takviyesi yapmak çiçeğin dayanıklılığı ve sağlıklı büyümesi açısından mutlaka önerilir.

Atatürk çiçeği yaprak döker mi?

Ponsetya çiçeği, ilkbahar gelince yapraklarını dökmeye başlar. ... Atatürk çiçeği budama işlemiyle birlikte daha uzun ömre sahip olabilir. Dalların üzerinde bulunan çiçekler solduktan sonra bitkinin tekrar çiçek açabilmesi için solan çiçek ve yapraklar kesilerek budanır.

Atatürk Çiçek kırılan dalı nasıl Köklendirilir?

Bitkiden ayrılan sağlıklı dalların özellikle mayıs ayında torf bakımından zengin bir toprağa ekilmesi önerilir. Bu dönemde düzenli sulama yapmak gerekir. Sürekli nemli bırakılan toprakta yepyeni bir Atatürk çiçeği kolaylıkla kök salabilir. Çoğaltma işlemi için önerilen oda sıcaklığı ise 17-18 derece civarında seyreder.