Çekirdeksiz nar nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Çekirdeksiz nar nerede yetişir?
  2. Çekirdeksiz Nar Doğal mi?
  3. Nar bahçesi nasıl yapılır?
  4. Nar hangi koşullarda yetişir?
  5. Biber hangi mevsimde olur?

Çekirdeksiz nar nerede yetişir?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Temmuz ayında açıklanan havza bazlı üretim ve destekleme programında henüz yer almayan çekirdeksiz nar, Türkiye'de sadece Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetişiyor ve tüketicilerin büyük ilgisini çekiyor.

Çekirdeksiz Nar Doğal mi?

Çekirdeksiz Narın tamamen doğal bir ürün olduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Narımızın tadan bazı insanlar, 'Bunun genetiği ile mi oynadınız?' ... Bu ürün tamamen doğaldır ve üzerinde hiçbir oynama yoktur.

Nar bahçesi nasıl yapılır?

Narlarda genellikle ilkbahar ve sonbahar dikimi yapılır. Nar bahçesi 2,5 m x 4 m, 3 m x 4 m, 4 m x 4 m veya 3 m x 5 m aralıklarla tesis edilir. Fidan çukurları 40 cm çapında 40-50 cm derinlikte açılır. Çukurun içine 2-3 kürek yanmış çiftlik gübresi ile toprak karışımı konur.

Nar hangi koşullarda yetişir?

Nar ağaçları ılıman iklimden hoşlandığından; ılıman iklimin hakim olduğu tüm alanlarda rahatlıkla yetişmektedir. Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yoğun olarak bulunmaktadır.

Biber hangi mevsimde olur?

Biber hem yaz hem sonbahar mevsimi sebzesidir. Yaz mevsiminde ilk olarak Haziran ayında hasat edilir, Ağustos ayında hasat işlemi son bulur. Sonbahar mevsiminde ise Eylül ayında hasat yapılmaya başlanıp Aralık ayının sonunda hasat işlemi bitirilir.