Kesilen ceza zaman aşımına uğrar mı?

İçindekiler:

  1. Kesilen ceza zaman aşımına uğrar mı?
  2. Idari para cezası kaç taksitte ödenir?
  3. Hangi cezalara gecikme zammı uygulanır?
  4. Hangi vergi cezasına gecikme zammı uygulanır?

Kesilen ceza zaman aşımına uğrar mı?

Ceza zamanaşımı süresi, belli koşulların bulunması halinde kesilir, kesilme tarihinden itibaren yeniden işlemeye başlar. ... Buna göre ceza zamanaşımı süresi şu hallerde kesilir: Mahkumiyet hükmünün infazı için yetkili merci tarafından hükümlüye kanuna göre tebligat yapılması ceza zamanaşımı süresini keser.

Idari para cezası kaç taksitte ödenir?

Kişinin ekonomik durumunun müsait olmaması halinde, idarî para cezasının, ilk taksitinin peşin ödenmesi koşuluyla, bir yıl içinde ve dört eşit taksit halinde ödenmesine karar verilebilir. Taksitlerin zamanında ve tam olarak ödenmemesi halinde, idarî para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilir.

Hangi cezalara gecikme zammı uygulanır?

İdari para cezalarına gecikme zammı uygulanması ile ilgili olarak 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinin üçüncü fıkrasında,“Gecikme zammı; 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre uygulanan vergi ziyaı cezalarında bu madde uyarınca belirlenen oranda, mahkemeler tarafından verilen ve ceza mahiyetinde olan amme alacaklarında ...

Hangi vergi cezasına gecikme zammı uygulanır?

AATUHK'nun 51. Maddesine göre; “amme alacağının ödeme müddeti içinde ödenmeyen kısmına vadenin bitim tarihinden itibaren her ay için ayrı ayrı % 4 oranında gecikme zammı tatbik olunur.” Şayet vergi ziyaı cezasına karşı dava yoluna gidilmişse VUK'un 112/3b maddesinin uygulanması gerekir.