Süt bezesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Süt bezesi ne demek?
  2. Süt kanallari neden Genisler?
  3. Memede süt bezesi neden olur?
  4. Memede süt kanallarının genişlemesi ne demek?

Süt bezesi ne demek?

Galaktosel gerçek anlamıyla süt bezesidir. Bu bezeleri süt veren memelerde, süt kanallarının tıkanmasıyla ortaya çıkan içi süt ile dolu kistik yapılar olarak tarif edebiliriz.

Süt kanallari neden Genisler?

Süt Kanallarında Genişleme (Duktal Ektazi) Daha çok menapoz sonrası hastalarda saptanmaktadır. Sebebi tam olarak açıklanamamakla birlikte süt kanalları çevresinde enflamasyon ile ilgili olduğu düşünülmektedir. Tanı genellikle ultrasonografi ve mamografi ile konur.

Memede süt bezesi neden olur?

Mastit (mastitis), memenin şişmesi ve kızarmasıdır; genellikle iltihaplı olur ve tedavi edilmeyen tıkanmış bir süt kanalının sonucudur. Eğer böyle tıkalı bir kanalın üstüne sıcak kompres uygulanmışsa, sık sık emzirilmişse ve daha sonra da dinlenilmişse, mastite dönüşmeme olasılığı çok yüksektir.

Memede süt kanallarının genişlemesi ne demek?

Duktal ektazi süt kanalının genişlemesi ve sertleşmesidir. Süt kanallarında genişleme daha çok 40 ve 50 yaş grubundaki kadınlarda görülür. Hastanın yakınması, yeşil-siyah renkli, koyu kıvamlı yapışkan bir sıvının meme başından gelmesidir. Meme başı ve hemen yakın çevresindeki dokular, kızarık ve ağrılı olabilir.