Sülüğün varise faydası var mı?

İçindekiler:

  1. Sülüğün varise faydası var mı?
  2. Varislere sülük vurulur mu?
  3. Venöz yetmezliği tedavisi nedir?
  4. Sülük tedavisinde sülük neden yapışmaz?

Sülüğün varise faydası var mı?

Varis hastalığı bacak toplardamarları içindeki kapakçıkların bozulması olduğu için bu bozukluğun giderilmesi hiçbir ilaçla mümkün olmadığı gibi sülükle kanın damarın dışına akıtılması ile de mümkün değildir. Varis tedavisi sülük ile mümkün değildir.

Varislere sülük vurulur mu?

Bacaklardaki varisin tedavisinde hiçbir şartla sülük tedavisi kullanılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gölbaşı, "Sülük vücuttaki kanın tamamını emse dahi varislere fayda sağlamaz. Hatta faydadan çok daha fazla zararı olmaktadır.

Venöz yetmezliği tedavisi nedir?

Venöz yetmezlik görülen hastalarda cerrahi yöntemlerle toplardamar fonksiyonlarının normale dönmesi; damarın vücuttan alınması, baypas uygulanarak kanın akış yönünün sağlıklı damara yönlendirilmesi, venöz ablasyon, anjiyoplasti ya da stent gibi yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.

Sülük tedavisinde sülük neden yapışmaz?

Sülük neden yapışmaz, sülüğün tutturulacağı derinin üzerinin temiz olmaması ve soğuk olması sülüğün yapışmasını engeller. Tüm bu şartlar sağlandığında bile halen tutunmayan sülük için vücut üzerinde küçük kesikler açılarak, sülüğün vücuda yapışması sağlanır.