Boyunda skolyoz olur mu?

İçindekiler:

  1. Boyunda skolyoz olur mu?
  2. Boyunda skolyoz nedir?
  3. Boyun kemiğinde eğrilik neden olur?
  4. Skolyoz yürüme bozukluğu yapar mı?
  5. Skolyoz kaç yaşında ortaya çıkar?
  6. Boyun fıtığı hangi doktor bakar?

Boyunda skolyoz olur mu?

Boyun kemiğinde eğrilik skolyozla birlikte olabileceği gibi sadece izole boyun bölgesinde de görülebilir. Zamanla duruş pozisyonu veya boyun omurga kemiklerinde kireçlenmeye bağlı boyundaki lordoz dediğimiz kıvrımın kaybolması boynun açısının bozulmasına yol açar.

Boyunda skolyoz nedir?

Skolyoz omurganın yana 10 derecenin üzerindeki eğilmedir. Normal ve sağlıklı omurgada, omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.

Boyun kemiğinde eğrilik neden olur?

Çok sık rastlanan boyun eğrilikleri ise; soğuğa bağlı olarak gelişen kas lezyonları oluşmasından, boyunda kireçlenme durumundan, eğrilme veya disk hastalığı yaşayanlardan ortaya çıkması ihtimali yüksektir. Boyun kaslarının ani bir şekilde bir travmaya bağlı olarak kasılması da boyun eğriliğine neden olmaktadır.

Skolyoz yürüme bozukluğu yapar mı?

Skolyoz hastalarında cerrahi yöntem, yaşam kalitesini yüzde 70-80 oranında yükseltir. Yürüme bozukluğu pek çok sorunun tetikçisi olabilir! Günümüzde pek çok kişide görülen yanlış yürüyüş ve yere basış vücudumuzun farklı bölgelerinde sorunlar ortaya çıkarabiliyor.

Skolyoz kaç yaşında ortaya çıkar?

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi Omurganın doğru pozisyonda durabilmesi için ciddi bir kas gücü gerekmektedir. Kasların gücü yetersiz kaldığında omurga eğrilmeye başlar (skolyoz belirtileri çoğunlukla yoğun büyümenin olduğu 6-8 yaş ve 10-12 yaş arasında oluşur).

Boyun fıtığı hangi doktor bakar?

Hiçbir şekilde geçmeyen boyun ağrıları için Fizik Tedavi bölümüne veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne gidilmelidir. Bu durum ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde yapılan işlemlerden sonra boyun fıtığı tespit edilir ise uzman doktor Fizik Tedavi bölümüne sevk edebilir.