Çocuk psikolojisi dersi nedir?

İçindekiler:

  1. Çocuk psikolojisi dersi nedir?
  2. Çocuk psikoloğu olmak için ne yapmalıyız?
  3. Çocuk psikolojisi ne iş yapar?
  4. Gelişim psikologu ne yapar?
  5. Gelişim psikologu nasıl olunur?

Çocuk psikolojisi dersi nedir?

Çocuk psikolojisi; çocuğun gelişimine ve davranışlarına, doğumdan ergenliğe kadar odaklanan psikolojinin bir alt alanıdır. Çocuk psikolojisi sadece çocuğun fiziksel gelişimini değil, sosyal-duygusal gelişimini, bilişsel gelişimini ele almaktadır.

Çocuk psikoloğu olmak için ne yapmalıyız?

Çocuk psikoloğu olmak için üniversitelerin, Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık & Rehberlik (PDR) bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Buradan mezun olan uzmanlar psikoloji alanında yüksek lisans yaparak, çocuk psikolojisi alanında eğitimler alarak kendilerini bu alanda geliştirebilmektedirler.

Çocuk psikolojisi ne iş yapar?

Çocuk psikolojisi uzmanları çocuğunuzun kişilik gelişimi, çevresel etkenler, fiziksel ve bilişsel gelişimi, cinsel gelişimi gibi konularda danışmanlık yapmaktadır. Bu alandaki uzmanlar, çocuğun gelişimi ve gelişim döneminde karşı karşıya kaldığı veya kalacağı problemlerde çocuklara danışmanlık yapabilmektedir.

Gelişim psikologu ne yapar?

Gelişim psikologları yaşa bağlı davranış değişikliklerinin tanımlanması, açıklanması ve ölçülmesiyle ilgilenirler. ... Lisans ve yüksek lisans mezunu olanlar kreş ve gündüz bakımevlerinde, okulöncesi eğitim veren diğer kurumlarda, hastane ve kliniklerde gelişim psikoloğu olarak çalışabilirler.

Gelişim psikologu nasıl olunur?

Uzmanın, Psikoloji ve ya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında 4 senelik lisans eğitimini tamamlamış, bu alanlardan mezun olduktan sonra psikoloji, çocuk psikolojisi ve gelişimi alanında yüksek lisans yapmış olması önemlidir.