Hepatit B taşıyıcısı bulaştırır mi?

İçindekiler:

  1. Hepatit B taşıyıcısı bulaştırır mi?
  2. Hepatit B taşıyıcısı nasıl iyileşir?
  3. Hepatit B taşıyıcısı tamamen iyileşir mi?
  4. hepatit B taşıyıcılığı nasıl olur?

Hepatit B taşıyıcısı bulaştırır mi?

Hepatit B; ortak kaptan yemek, içmek, havuza girmek, öpüşmek, öksürmek, aynı tuvaleti kullanmak gibi yollarla bulaşmaz. Hastalık akut veya kronik seyirli olabilir. Hiç belirti vermeyen sessiz taşıyıcılar olabilir. Hastalık sessiz taşıyıcılıktan, siroz ve karaciğer kanserine kadar değişen geniş bir yelpazede seyreder.

Hepatit B taşıyıcısı nasıl iyileşir?

Uygulanan tedavi sayesinde kişi hepatit B kontrol altına alınabilse de Hepatit B virüsünün ortadan kaldırılması pek mümkün değildir. Hepatit B tedavisi, çoğunlukla oral yolla alınan ilaçlarla yapılır. Ancak ilerlemiş vakalarda karaciğer nakli yapılması gerekebilir.

Hepatit B taşıyıcısı tamamen iyileşir mi?

Kronik hepatit B için tam bir tedavi var mıdır? Şu anda kronik hepatit B için tam bir tedavi yoktur, ama burada iyi olan kronik enfekte kişilerde virüsü yavaşlatarak karaciğer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilecek tedaviler bulunmasıdır. Daha az hepatit B virüsü üretiliyorsa karaciğerde daha az hasar oluşur.

hepatit B taşıyıcılığı nasıl olur?

Hepatit B virüsü kan ve kan ürünleri ile bulaşır. Ayrıca, virüs hepatit B'li hastanın vücut sıvılarında da (tükürük, idrar...) bulunabilir. Bulaşma, virüsün bir şekilde sağlam insanın kanına karışması ile olur.