Futbol kondisyon antrenmanı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Futbol kondisyon antrenmanı nasıl yapılır?
  2. Futbolda Dayanıklılık nasıl artırılır?
  3. Futbol hangi kasları çalıştırır?
  4. Futbolda dayanıklılık neden önemlidir?
  5. Futbolda hangi enerji sistemi baskın?
  6. Hamstringler nelerdir?

Futbol kondisyon antrenmanı nasıl yapılır?

Futbolda kondisyonunuzu artırabilmek için öncelikle atletizm seviyenizi yuları çekmeniz gerekir. Tüm kas gruplarını çalıştıran ve dayanıklılığı artıran egzersizleri içeren dairesel antrenmanlar bu nedenle son derece önemlidir. Beslenme ve uyku düzeninizi iyi ayarlamak da daha hızlı kondisyon kazanmanızı kolaylaştırır.

Futbolda Dayanıklılık nasıl artırılır?

Futbolda nasıl dayanıklılık dersek; Mümkün olduğunca tempolu olmamak şartı ile oyunlarla. Antrenman üniteleri arasında yavaş tempoda 3 X 10 dak., 2 X 15 dak. koşular şeklinde. Yine yoğun bir antrenman sonunda 15-20 dakika yenilenme koşusu şeklinde dayanıklılık çalışmaları gerçekleştirilmelidir.

Futbol hangi kasları çalıştırır?

Futbol oynayanların bacak kasları gelişir. Uyumu bozmamak için üst kasları da çalıştırmak önemlidir. En önemlisi de futbol oynamak çocuğa ekip ruhunu, disiplini, stratejiyi ve kuralları öğretir.

Futbolda dayanıklılık neden önemlidir?

Futbolda performans için önemli rol oynayan dayanıklılık; sporun ihtiyaçlarını olağanca uzun süre yorgunluk yaşamadan gerçekleştirebilmesini sağlar.

Futbolda hangi enerji sistemi baskın?

Enerji sistemi baskınlığı açısından bakıldığında anaerobik sistem yüzdesi düşüktür fakat elit futbolcular üzerinde yapılan bir kinematik analiz çalışmasında futbolcuların müsabaka içerisinde anaerobik enerji sisteminin baskınlığını gerektiren 1 arasında şiddetli hareket yaptığı bildirmiştir (Bansbo ve ark., ...

Hamstringler nelerdir?

Hamstring kasları, bacağınızın arka kısmında, diz kapağınızın hemen üstünden kalçanıza kadar uzanan bölgede bulunan üç kasın oluşturduğu gruptur. Bu kaslar, bacağınızı vücudunuzun önüne atmanıza ve diz çökmenize yaramaktadır.