Evdeki malzemelerle nasıl mum yapılır?

İçindekiler:

  1. Evdeki malzemelerle nasıl mum yapılır?
  2. Mum hangi malzemeden yapılır?
  3. Muma renk nasıl verilir?
  4. Parafin ne kadar?
  5. Mum ana maddesi nedir?
  6. Doğum günü mumu nasıl yapılır?
  7. Mumun ham maddesi nedir?
  8. Parafin neden yapılır?

Evdeki malzemelerle nasıl mum yapılır?

Eski bir kabın içerisine parafini koyup kısık ateşte eritin. Parafin eriyince üzerine stearini koyun, karışım eriyene kadar karıştırın. Eriyen karışımın üzerine renklendirmek için mum boyası ya da pastel boya ekleyin. Son olarak koku vermesi için esans yağı ekleyin.

Mum hangi malzemeden yapılır?

Mum, parafin, donyağı ya da bunlara benzer, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.

Muma renk nasıl verilir?

Dilerseniz erimiş ana maddeden bir miktar alarak soğuk bir zemine damlatabilir, mumun rengini kontrol edebilirsiniz. Eğer renk, istediğiniz yoğunlukta değilse bir miktar daha gıda boyası ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde kokulu mumlar yapmak için erimiş ana maddenin içerisine birkaç damla esansiyel yağ eklemeniz mümkün.

Parafin ne kadar?

Hazır Parafin 1 Kg - 29.58 TL + KDV.

Mum ana maddesi nedir?

Mumun en yaygın kullanılan ana maddesi parafindir. ... Mum neden yapılır diye düşünüldüğünde günümüzde ilk akla gelen madde parafin olmasına karşılık, balmumu ya da soya mumu vb. doğal maddelerden yapılan mum çeşitleri de oldukça yaygın kullanılıyor.

Doğum günü mumu nasıl yapılır?

EĞLENCELİ DOĞUM GÜNÜ MUMLARI YAPILIŞI
  1. İlk olarak kullanmak istediğiniz kalıbı çıkarın ve kalıbın içine hangi renk istiyorsanız o renk boya kalemlerini küçük parçalar halinde kırın. ...
  2. İkinci adımda seçmiş olduğunuz çikolata kalıbına balmumu dökün ve bir kağıt şeker çubuk ekleyin. ...
  3. Sıra geldi mumun fitil kısmına!
Daha fazla öğe...

Mumun ham maddesi nedir?

parafin, donyağı ya da bunlar benzeri, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.

Parafin neden yapılır?

Parafin mumu, petrolden elde edilen renksiz, kokusuz bir mum çeşidi. Parafin mumu ilk defa 1829 yılında Carl Reichenbach tarafından odun katranından; daha sonra bütümlü tabakalardan; 1867'den sonra da petrolden elde edildi. 1947'de de sentetik parafin mumu yapıldı. Petrolün bir yan ürünüdür.