Gebelikte CBC testi nedir?

İçindekiler:

  1. Gebelikte CBC testi nedir?
  2. Kan tahlilinde ne çıkar?
  3. Tıpta CBC ne demek?
  4. Kan testi ne işe yarar?

Gebelikte CBC testi nedir?

CBC, kandaki kan hücresi türlerini ve kaç tane olduğunu ölçen, normal olup olmadığını ya da bir sorun belirtisi olup olmadığını gösteren testtir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında hastalarda ortaya çıkan birçok farklı ortak sorunu gösterebileceği için yapılmalıdır.

Kan tahlilinde ne çıkar?

Çok küçük bir miktarda kan incelenerek sonuç bildirilir. Çıkan sonuç sonrasında kansızlık olup olmadığı, ne çeşit bir kansızlık olduğunu, vücudun aşırı kan yapma durumu, iltihabın varlığı, kemik iliği hastalıkları, pıhtılaşma ve lösemi gibi pek çok hastalık ile ilgili bilgiler elde edilebilir.

Tıpta CBC ne demek?

Tam kan sayımı (CBC), kanda dolaşan hücreleri değerlendiren bir testtir. Kan, plazma: beyaz kan hücreleri (WBC), kırmızı kan hücreleri (RBC) ve trombositler (PLT'ler) olarak adlandırılan sıvı içinde süspansiyon halinde tutulan üç tip hücreden oluşur.

Kan testi ne işe yarar?

Genel sağlık durumunuzu belirlemek için; anemi, enfeksiyon, inflamasyon, kanama bozukluğu veya kanser gibi kan hücrelerini etkileyen çeşitli hastalık ve durumları taramak, teşhis etmek veya izlemek için yapılan testtir.