Lazer epilasyon seansları arası çıkan tüyler alınmalı mı?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon seansları arası çıkan tüyler alınmalı mı?
  2. Lazer epilasyon için kaç gün önce jilet?
  3. Lazer epilasyon için kaç seans gerekli?
  4. Lazer epilasyona gitmeden önce neler yapılmalı?
  5. Lazer öncesi kese yapılır mı?
  6. Lazer epilasyona giderken ne giyilir?
  7. 10 seansta lazer epilasyon biter mi?
  8. Lazer epilasyona gitmeden önce kıllar alınır mı?
  9. Epilasyon yaptırmadan önce ne yapmalı?

Lazer epilasyon seansları arası çıkan tüyler alınmalı mı?

Lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden ziyade jilet veya tüy dökücü kremlerle alınmalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.

Lazer epilasyon için kaç gün önce jilet?

Lazerin etkili olabilmesi için kılların kökte kalması gerekmektedir. Lazer ışınının kökteki kıllara daha iyi odaklanabilmesi için uygulanacak bölgeyi işlemden 1-2 gün önce jilet ile temizlemeniz gerekmektedir.

Lazer epilasyon için kaç seans gerekli?

Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans aralıkları vücut bölgelerinde ortalama 2 ay, yüzde ise 1 aydır.

Lazer epilasyona gitmeden önce neler yapılmalı?

İşte epilasyondan önce yapmanız gerekenler… -Lazer cihazının kıl ve kıl köklerini görebilmeleri için en az 1 ay önce tüyler ağda, cımbız ve tıraş gibi uygulamalar yapılmadan uzatılmalıdır. -Seanstan 3 gün önce mutlaka lazer uygulanacak bölgelerin tıraş edilmesi ve vücudun kese yapılması gerekir.

Lazer öncesi kese yapılır mı?

Kese, peeling gibi uygulamalar lazer epilasyondan 1 hafta sonra yapılabilir. 1 haftadan önce kese yaptırılmamalıdır.

Lazer epilasyona giderken ne giyilir?

Lazer epilasyon için özel bir kıyafet giymeye gerek yoktur. Uygulama öncesi soyunup, giyinmenizin kolay olması için rahat kıyafetler giyinmenizi öneririz. Soyunduktan sonra bir havlu ile uygulama yapılmayan alanlarınız örtülecektir.

10 seansta lazer epilasyon biter mi?

Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-8 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir.

Lazer epilasyona gitmeden önce kıllar alınır mı?

Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. ... Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.

Epilasyon yaptırmadan önce ne yapmalı?

EPİLASYON ÖNCESİ HAZIRLIKLAR -Lazer cihazının kıl ve kıl köklerini görebilmeleri için en az 1 ay önce tüyler ağda, cımbız ve tıraş gibi uygulamalar yapılmadan uzatılmalıdır. -Seanstan 3 gün önce mutlaka lazer uygulanacak bölgelerin tıraş edilmesi ve vücudun kese yapılması gerekir.