Tırnakta siyah nokta nedir?

İçindekiler:

  1. Tırnakta siyah nokta nedir?
  2. Ayak tırnağı kararması neden olur?
  3. Ayak baş parmak tırnağı neden kararır?
  4. Tırnak batması durumunda hangi bölüme gidilir?

Tırnakta siyah nokta nedir?

Boyuna çizgiler halindeki siyah lekeler, sıklıkla ilaçlara bağlı görülür. Fakat tırnak altındaki bir ben veya ''Melanoma''nın belirtisi de olabilir. Tırnak uçlarındaki küçük, siyah çizgiler ise yüzeysel kanamalara bağlıdır.

Ayak tırnağı kararması neden olur?

Tırnaklarda ortaya çıkan kahverengi ve siyah renk değişikliği, tırnak altındaki melanositlerin sayıca artması ve boya üretmeye başlaması sonucunda gelişebilir. Bu durum, doğuştan olabildiği gibi sonradan da meydana gelebilir. Tırnağın tamamında, çizgisel ve noktasal olarak görülebilir.

Ayak baş parmak tırnağı neden kararır?

Tekrarlayan Travma Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.

Tırnak batması durumunda hangi bölüme gidilir?

Tırnak batmasında önce cerrahi olmayan girişimler ile tırnağı kurtarmak gerekmektedir. Operasyon en son çaredir. Bu aşamaların hepsine hakim branş dermatolojidir. Bundan dolayı batık tırnak için öncelikle dermatoloji uzmanına başvurmak gerekir.