Kuruçay neresi izmir?

İçindekiler:

  1. Kuruçay neresi izmir?
  2. Murtake anlamı ne?
  3. Izmirde Çingeneler nerede yaşar?
  4. İliç hangi ile bağlı?
  5. Reşadiye ilçesi nereye bağlı?
  6. İliç ne zaman ilçe oldu?
  7. Tepecik nedir bitki?
  8. Bulgaristan çingeneleri nedir?

Kuruçay neresi izmir?

Kuruçay Cami 38.429306 enlem ve 27.153635 boylamda yer almaktadır. Konak ilçesine bağlıdır. Kuruçay Cami haritası İzmir ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Kuruçay Cami posta kodu 35230.

Murtake anlamı ne?

rumca mortakia'dan gelir ve bugünkü izmir'de resmi adı ege mahallesi olan mevkiye denk düşer. kimse de devletin verdiği ismi kullanmaz. sakinleri olan romanlar mortake ya da murtake der, dışardakiler tenekeli mahalle olarak isimlendirir. çeşitli kaynaklara göre mortakia isminin veriliş sebebi bu mevkide eskiden bulunan ...

Izmirde Çingeneler nerede yaşar?

İzmir'de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Konak'ın Ege, Karabağlar'ın Şehitler, Karşıyaka'nın Örnekköy, Menemen'in Kazımpaşa ve Ahıdır Mahalleri'nde sonuçlar dikkat çekti.

İliç hangi ile bağlı?

İliç
Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
İlErzincan
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
15 satır daha

Reşadiye ilçesi nereye bağlı?

Reşadiye, Karadeniz'in orta kesiminde Kızılırmak yayı içinde kalan Kapadokya arazisi içerisinde yer alan bir Tokat ilçesidir. Kelkit Çayı'nın kenarında, E E80 karayolu üzerindedir. Reşadiye kuzeyinde Ordu, güneyinde Almus, batısında Niksar ve Başçiftlik, güneydoğusunda ise Sivas ile çevrilmişir.

İliç ne zaman ilçe oldu?

Kuruçay adıyla Kemaliye ilçesine bağlı bucak merkezi iken, 1938 yılında demiryolunun İliç`ten geçmesi üzerine Kuruçay kaza merkezi İliç`e taşınarak ilçe yapılmıştır.

Tepecik nedir bitki?

Tepecik ya da stigma, pistilin çiçek tozlarının ulaşıp tutunduğu genişlemiş üst kısmı.

Bulgaristan çingeneleri nedir?

Bulgaristan'da kendilerini farklı adlandıran iki çeşit Çingene toplumu vardır. Müslüman Çingeneler ve Hıristiyan Çingeneler. Hıristiyan Çingeneler kendilerini Bulgar Çingenesi diye adlandırırken, Müslüman Çingeneler ise kendilerine Türk Çingenesi derler ve başkalarından da kendilerine Türk demelerini isterler.