Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı nedir?
  2. Gelir uzmanı ne iş yapar?
  3. Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı hangi puan türü?
  4. Gelir vergi uzmanı ne kadar maaş alır?
  5. Gelir uzmanı olmak için kaç puan almak gerekir?
  6. Vergi uzmanı olmak için ne okumak gerekir?

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı nedir?

Gelir uzman yardımcısı, vergi dairelerindeki işleyişle ilgili incelemelerde bulunan, iyileştirmeler için tavsiyeler sunan ve bağlı bulunduğu departmanın görev tanımı çerçevesinde hizmet veren kamu personelidir.

Gelir uzmanı ne iş yapar?

Gelir uzmanı, vergi ile ilgili olan konularda öneri ve görüşlerde bulunmak amacıyla görev alan kişiye verilen mesleki unvandır. Gelir uzmanı, vergi tahsilatlarına ait işlerle ilgili çalışmalar yürütür.

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı hangi puan türü?

Gelir Uzman Yardımcılığı için Başkanlık KPSS A Grubu puan türlerinden olan ve puan türleri içerisinde hemen hemen en dengeli dağılıma sahip puanlardan olan KPSS P48 puan türüne adayların sahip olmasını istemektedir.

Gelir vergi uzmanı ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Kıdemli Vergi Danışmanı7.2908.820
Vergi Uzmanı5.5407.320

Gelir uzmanı olmak için kaç puan almak gerekir?

Sınavdan en az 70 almak gerekmektedir. İhtiyaca göre sıralama yapılır ve sıralamaya girenler mülakata alınır. Dördüncü aşama ise mülakattır. Mülakatta Maliye bakanlığının vereceği tarih ve saatte Ankara'da yapılır.

Vergi uzmanı olmak için ne okumak gerekir?

Üniversitelerdeki vergi ve vergi ile ilgili dersleri bünyesinde barındıran İşletme, İktisat ve Maliye gibi bölümlerden mezun olmak, vergi uzmanlığı için alınması gereken eğitimdir. Ayrıca adaylar eğitim ve sertifika programları ile yetkinliklerini arttırabilirler.