Len ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Len ne anlama geliyor?
  2. Izahat ne demek TDK?
  3. Len ne demek bilgisayar?
  4. Leb Farsça mı?
  5. Lan küfür mu argo mu?
  6. Türk dilinde lan ne demek?
  7. Izahatlar mı Izahatler mi?
  8. Kodlama len ne demek?
  9. Java Substring ne demek?
  10. Lebaleb ne demek kökeni?
  11. Lan bir küfür mü?
  12. Lan demek suç mu?
  13. Halk dilinde lan ne demek?
  14. Beyanatlar ne demek?

Len ne anlama geliyor?

birçok bilgisayar dilinde parametre olarak verilen stringin uzunluğunu veren fonksiyon. genellikle ege bölgesinde lan deme biçimi.

Izahat ne demek TDK?

açıklamalarda bulunmak, ayrıntılı bilgi vermek: “Fakat son zamanlarda bazı memurların beyanat vermeyip izahat verdikleri anlaşılmıştır.” -N. Hikmet.

Len ne demek bilgisayar?

LEN : Parametre olarak verilen ifadedeki karakter sayısını verir. LOWER : Parametre olarak verilen string ifadedeki büyük harfleri küçük harfe çevirir.

Leb Farsça mı?

Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) lab لب "dudak" sözcüğünden türetilmiştir. Farsça sözcük Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *leb- biçiminden evrilmiştir.

Lan küfür mu argo mu?

Yargıtay'a göre 'lan' lafı hakaret niteliği taşımıyor. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, 'lan' diye hitap edilmesinin onur, şeref ve saygınlığı rencide etmediğini belirterek verilen mahkûmiyet kararını bozdu.

Türk dilinde lan ne demek?

Türkçe sözcük, Ad halinde Ulan sözünün kısa söylenişi, kaba hitap, ey anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan lan kelimesi Türkçe anlamındadır. Lan kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 - ~) eserinde yer almıştır.

Izahatlar mı Izahatler mi?

İzahat kelimesi de izah sözcüğünün çoğuludur. Bir konuya dair ayrıntılı bir şekilde yapılan açıklamaların tamamına izahat denir. Bu kelimenin fiil hali ise izahat vermek şeklinde yazılır.

Kodlama len ne demek?

Bu fonksiyonlar içinde en sık kullanılanlar şunlardır: ASCII : Parametre olarak verilen karakterin ASCII(American Standart Code for Information Interchange – Bilgi Değişimi İçin Amerikan Standart Kodlama Sistemi)karşılığını geri döner. ... LEN : Parametre olarak verilen ifadedeki karakter sayısını verir.

Java Substring ne demek?

String ifadeler değiştirilemez ifadelerdir. Herhangi bir string ifadenin içinden bir kısmı alırken o karakterleri direk silemeyiz. Herhangi bir başlangıç indexinden bitiş indexine kadar kopyalayıp alırız.

Lebaleb ne demek kökeni?

Lebâleb, kelimesi Farsça "Ağzına kadar dolu" anlamına karşılık gelmektedir. Farsça dudak anlamındaki "leb" kelimesinden türemiştir. Osmanlıca divanlarda sık sık kullanıldığı görülür.

Lan bir küfür mü?

Yargıtay'a göre 'lan' lafı hakaret niteliği taşımıyor. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, 'lan' diye hitap edilmesinin onur, şeref ve saygınlığı rencide etmediğini belirterek verilen mahkûmiyet kararını bozdu.

Lan demek suç mu?

Lan sözcüğünün hakaret suçunu oluşturup oluşturmadığı tartışmalı bir husustur. Yargıtay ceza genel kurulu lan sözcüğünün kamu görevlisine karşı söylenmesini hakaret olarak kabul etmiştir. Yargıtay 18.ceza dairesi ise kaba ve incitici söz olarak kabul etmiştir.

Halk dilinde lan ne demek?

Türkçe sözcük, Ad halinde Ulan sözünün kısa söylenişi, kaba hitap, ey anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan lan kelimesi Türkçe anlamındadır.

Beyanatlar ne demek?

BEYÂNAT. (ﺑﻴﺎﻧﺎﺕ) i. (Ar. beyān “açıklama, bildirme” ve çoğul eki -āt ile beyānāt) Yetkili bir kimsenin belli bir konuda yayın yoluyle yaptığı açıklama, resmî olarak verilen îzâhat, demeç.