Böbrek iltihabı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Böbrek iltihabı nasıl tedavi edilir?
  2. Böbrek iltihabı neden olur?
  3. Böbrek iltihabı antibiyotikle geçer mi?
  4. Idrar yolu enfeksiyonu nefes darlığı yapar mı?

Böbrek iltihabı nasıl tedavi edilir?

Enfeksiyon hala mevcutsa, başka bir antibiyotik almak gerekir. Böbrek enfeksiyonunuz şiddetli ise, doktorunuz sizi hastaneye yatırabilir. Tedavi, kolunuzdaki bir damardan aldığınız antibiyotik ve sıvıları içerebilir (intravenöz olarak). Hastanede kalacağınız süre, böbrek enfeksiyonunun şiddetine bağlıdır.

Böbrek iltihabı neden olur?

Böbrek iltihabı; Hepatit B, Hepatit C, HIV ya da Beta olarak adlandırılan bakteri enfeksiyonuna bağlı oluşabilir. Bir ailede nesiller boyu bazı bireylerde nefrit görülmesi, hastalığın genetik bir nedene bağlı olarak gelişebileceğini düşündürür. Bazı ilaçlar da nefrite sebep olabilir.

Böbrek iltihabı antibiyotikle geçer mi?

Böbrek iltihabının tedavisi bulunmaktadır ancak bu tedavilerin etkili olması için erken tanı önemlidir. Böbrek iltihabı genel olarak antibiyotik ile tedavi edilmektedir. Ancak antibiyotiklerin etkisiz kaldığı durumlarda hastaneye yatırılarak gerekli ilaçların damar yolu ile verilmesi sağlanır.

Idrar yolu enfeksiyonu nefes darlığı yapar mı?

Dr. Funda Yalçın, "Hastalığın evresi ilerledikçe bulantı, kusma, iştahsızlık, kaşıntı, nefes darlığı, ağız kokusu, uyku bozukluğu, bacaklarda kasılma gibi sorunlar da ortaya çıkıyor.