Gürcistana arabayla gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Gürcistana arabayla gidilir mi?
  2. Batuma giriş ücretli mi?
  3. Batum'a gitmek serbest mi?
  4. Gürcistan Türkiye sınırı açıldı mı?

Gürcistana arabayla gidilir mi?

Araçla sınırdan geçmek isteyenler için iki ayrı kontrol noktası bulunuyor. İlk kontrol Türk tarafında diğer kontrol ise Gürcü tarafında. Araçla sınırı geçebilmek için araç ruhsatı, ehliyet, kimlik ya da pasaport, giriş-çıkış formu, yurt dışı çıkış harç pulu ve zorunlu araç trafik sigortasına ihtiyacınız var.

Batuma giriş ücretli mi?

Gürcistan özellikle Türk vatandaşı olan kişilere seyahat kolaylığı sağlamıştır. Batum'a pasaportsuz vizesiz girilebilmektedir. Kişilerin sadece kimliklerini göstermeleri gerekmektedir. Ayrıca geçiş için 50 TL ücret ödemek gerekmektedir.

Batum'a gitmek serbest mi?

Kara sınır kapıları kargo trafiği haricinde giriş-çıkışlara halen kapalı olup, sadece Sarp Sınır Kapısından TSİ 09.00-17.00, Gürcistan saati ile 10.00-18.00 saatleri arasında her iki ülke vatandaşları kendi ülkelerine geçiş yapabilmektedirler.

Gürcistan Türkiye sınırı açıldı mı?

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinden Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı, salgın nedeniyle 'de uluslararası nakliye yapan TIR'lar dışında yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kademeli normalleşme süreci ile birlikte sınır kapısı 14,5 ay sonra yeniden geçişlere açıldı.