MKK nin açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. MKK nin açılımı nedir?
  2. MKK e yatırımcı nedir?
  3. Garanti MKK nedir?
  4. MKK üyelik iptali nasıl yapılır?
  5. MKK hesap bakım ücreti nedir?

MKK nin açılımı nedir?

Elektronik Ürün Senedi işlemleri, ... MKK, ayrıca sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin ilgili taraflarca elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik sistem olan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nun (KAP) işletici kuruluşudur.

MKK e yatırımcı nedir?

e-Yatırımcı Bilgi Merkezi'nden yapılacak tercihler doğrultusunda, Portföy Hesap Durumu, Ekstre ve Komisyon Raporları'nın düzenli olarak her ay e-posta kanalından gönderimini sağlayan hizmettir.

Garanti MKK nedir?

MKK Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kaydileştirilmesine karar verilmiş sermaye piyasası araçları için Türkiye'nin Merkezi Saklama Kuruluşu'dur. Türkiye sermaye piyasası araçları için haksahibi bazında (direct model) tam kaydileştirme (full demateralization) modelini uygulamaktadır.

MKK üyelik iptali nasıl yapılır?

Yönetmelik Değişikliği'ne göre, pay senedi dışındaki sermaye piyasası araçlarının kayden izlenmesinin sonlanması sonrasında üyelik iptali için üyenin yazılı olarak MKK'ya başvurması gerekmektedir.

MKK hesap bakım ücreti nedir?

2) Hesap Açma Ücreti: 1,05 TL (1,00 TL + % 5 BSMV ) MKK'da açılan her müşteri hesabı için 1,05 TL hesap açma ücreti alınır. (Yatırım fonu, DIBS ve ÖSBA) Saklama bakiyelerinin günlük piyasa değeri 100 TL ve üzeri olan hesaplardan BSMV dahil günlük 0,00735 TL hesap bakım ücreti alınır.