Değerler eğitimi nasıl bir ders?

İçindekiler:

  1. Değerler eğitimi nasıl bir ders?
  2. Değerler eğitimi Türkiye'de ne zaman başladı?
  3. Değer kavramı ne demek?
  4. Karakter eğitimi ne değildir?
  5. Matematik Dersi Öğretim Programı nda hangi değerler yer almaktadır?
  6. Değer sınıflamaları nelerdir?

Değerler eğitimi nasıl bir ders?

Değerler Eğitimi; kendi kültürümüzü, inancımızı öğrenip yaşayıp ve davranışa aktarmaktır. Davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıtmaktır. ... Bu doğrultuda yetişen her insan yeni neslin oluşmasında toprağa atılan bir tohumdur.

Değerler eğitimi Türkiye'de ne zaman başladı?

Bilindiği gibi Türkiye'de 2011-2012 eğitim-öğretim yılında “Değer Eğitimi”, bir proje olarak okullarda uygulamaya başlanmıştır.

Değer kavramı ne demek?

Değer kavramı, öncelikle genel anlamda kişinin nesne ile ilişkisinden doğan nitelik olarak anlaşılır. ... Değer'in bir başka ya da ikinci bir anlamı ise, kişinin kendi kişiselliğinin dışında, yani insanın deneyimlerinin dışında kendi başına varolan kendinde bir nitelik olarak anlaşılır.

Karakter eğitimi ne değildir?

Karakter eğitimi sadece kuralları yerine getirmek değildir. Çocuklar söylenenden ziyade yapılanı esas alırlar. Kendinizi işinize kaptırıp kaybolmak değildir. Karakter eğitimi, günlük hayatta yapmak zorunda olduğunuz seçimler hakkında çocukla konuşmanızı ve açıklama yapmanızı gerektirir.

Matematik Dersi Öğretim Programı nda hangi değerler yer almaktadır?

Öğretim programlarında yer alan “kök değerler” şunlardır: adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik.

Değer sınıflamaları nelerdir?

Değerler, geçmiş yıllarda yapılan araştırmalarda değerleri türlerine göre hiyerarşik olarak gruplandırılarak incelenmiştir. Allport, Vernon ve Lidzey (1960), çalışmalarında değerleri; estetik, bilimsel, ekonomik, siyasi, sosyal ve dini değerler olmak üzere altı temel kategoride incelemişlerdir (Topçuoğlu, 1999).